Antwerp wint verdiend van erg zwak Eupen en mag blijven dromen van play-off 1

Antwerp heeft op de Bosuil gedaan wat het moest om te mogen blijven hopen op play-off 1: winnen tegen een ontstellend zwak Eupen, dat nauwelijks kansen versierde. De Great Old speelde frivoler dan de voorbije weken én maakte op de juiste momenten de kansen af. Eerst was Haroun messcherp, en even later mocht Limbombe een cadeautje vanaf de stip – de fout van Eupen gebeurde buiten de zestien - binnen knallen: 2-0. Zo blijft Antwerp in de running voor een plek in de top zes, terwijl Eupen in nu wel erg vieze papieren zit.

stdr

Antwerp greep tegen Eupen terug naar zowat de elf die het begin van het seizoen kleurden. En al stonden de zenuwen eerst strak gespannen, de Great Old was wel meteen baas tegen een flets Eupen, dat voor de rust weinig tot niets zou klaarspelen. Na twintig minuten rendeerde dat al: Haroun met de lage overhoekse schuiver en 1-0. Eupen moest dan komen, maar wist niet van welk hout pijlen te maken. Aan de overkant was er dan meer gevaar.

Tot Buta neerging net buiten de zestien van Eupen. Strafschop, oordeelde Vertenten in samenspraak met zijn eerste assistent. Limbombe nam het cadeautje gretig in ontvangst. Eupen moest nu echt komen, maar speelde nog minder klaar. Dan bleef Antwerp het heel wat beter doen, met kansen voor Rodrigues en Owusu, die Van Crombrugge goed warm hielden.

Antwerp blijft baas

Eupen wist aan de rust nog meer wat het te doen stond: scoren, meer dan een keer. KV Mechelen zat op dat moment aan 2-2 in Sclessin. Maar het was Antwerp dat het laken naar zich toe bleef trekken, met de frisse wind die we kennen van in de eerste maanden van het seizoen. Van Crombrugge moest al snel plat gaan voor een nieuwe Deurnese poging. De Decker bleef er ondertussen stoïcijns kalm onder voor zijn dug-out. Eupen kende dan nog steeds heel wat meer zenuwen en moest stevig bikkelen achterin. Laat staan dat de bezoekers voorin goed voet aan de grond wisten te krijgen.

Ook Owusu ging nog eens zijn kans, maar Van Crombrugge kweet zich andermaal puik van zijn opdracht. Eupen probeerde wel, maar verder dan wat goede bedoelingen kwam de degradatiekandidaat nog steeds niet. De ploeg uit de Oostkantons bakte er bijzonder weinig van, en dan net in deze cruciale periode. Hairemans had zelfs de 3-0 aan de voet, maar via een bezoekersbeen hobbelde het leer nog naast. Eupen wisselde dan nog maar eens. Maar zou dat nog zoden aan de dijk gaan brengen?

Kopbal Oulare net naast

Dan toch de eerste kans voor Eupen, maar Ocansey poeierde naast de kooi van Bolat. De Decker bracht dan weer Oulare voor Rodrigues. De 3-0 tegemoet? Dat zou nog moeten blijken. Maar de visie van De Decker was andermaal zonneklaar: met vertrouwen naar de echte afscheiding zoeken. Voorts bleef Limbombe er echt zin in hebben. Lage voorzet van de flankspeler, maar Owusu die een reuzenstap te laat kwam om af te ronden.

Aan de overkant had Bolat best even werk, maar echt gevaarlijk werd een ontstellend zwak acterend Eupen nooit. Oulare kopte in de slotminuten nog net naast het doel van Van Crombrugge.