Met nog 1 speeldag te gaan: ware thriller voor KV Mechelen, Antwerp mag nog (een beetje) hopen

KV Mechelen is, ondanks een 3-2 nederlaag tegen Standard, naar de vijftiende plaats gestegen. Eupen, dat 2-0 verloor op Antwerp, is de nieuwe hekkensluiter. Antwerp mag nog dromen van play-off 1 maar heeft wel een moeilijke verplaatsing naar Anderlecht op het programma.

dst

De reguliere competitie van de Jupiler Pro League zit er na 29 van de 30 wedstrijden bijna op, maar in het klassement is het op verschillende belangrijke plaatsen nog razend spannend. De strijd om het allerlaatste ticket naar Play-off I gaat tussen drie clubs, terwijl ook de strijd om het behoud lijkt uit te draaien op een ware thriller. Opvallend: het is niet onmogelijk dat de strijd om de levensbelangrijke plekken zes en vijftien in beide gevallen op doelsaldo zal beslist worden.

Standard, Antwerp en KV Kortrijk vechten om laatste ticket naar Play-off I

Eerst en vooral kijken we naar de linkerhelft van de rangschikking, waar na vanavond al vijf teams zeker zijn van Play-off I. Club Brugge, Anderlecht, Charleroi en AA Gent waren mathematisch al zeker van hun plekje, na de 0-1 winst op Waasland-Beveren is ook Racing Genk nu zeker van haar stek.

Blijft over: de strijd om plek zes en het allerlaatste ticket naar Play-off I. Drie teams maken nog kans op die zesde plek: voorlopig is die in handen van Standard, dat evenveel punten telt als Antwerp maar een beter doelsaldo heeft (+1 tegen -1). KV Kortrijk volgt op twee punten van beide clubs en heeft net als Standard een doelsaldo van +1.

Standard heeft met nummer tien KV Oostende in principe de makkelijkste tegenstander volgende week. Antwerp trekt naar Anderlecht, KV Kortrijk krijgt met nummer drie Charleroi een lastige opponent op bezoek. Bovendien moeten de Kerels absoluut winnen als ze kans willen maken op Play-off I.

Degradatiestrijd wordt een ware thriller

KV Mechelen en Eupen spelen intussen al enkele weken haasje-over en ook zaterdagavond was het raak: KV Mechelen sprong ondanks de nederlaag op Standard toch over Eupen heen, aangezien zij met één doelpunt meer verloren van Antwerp (beide teams hadden vooraf hetzelfde doelsaldo, maar Eupen stond vijftiende omdat ze meer doelpunten hadden gescoord). KV Mechelen en Eupen hebben nog steeds allebei 24 punten, maar door een iets beter doelsaldo (-20 tegenover -21) staat KV Mechelen voorlopig op de veilige vijftiende plek.

Beide teams krijgen volgende week bovendien ook een kans op punten in de slotwedstrijd: KV Mechelen ontvangt Waasland-Beveren (11de), Eupen krijgt Moeskroen (14de) op bezoek. Geen onmogelijke opdrachten. Het zou dus zomaar kunnen dat het duel tussen Malinwa en de Panda’s wordt beslist op doelsaldo of zelfs het aantal gescoorde doelpunten. Het doelsaldo van KV Mechelen is voorlopig nét iets beter (zie eerder), maar Eupen heeft wel negen doelpunten meer gescoord (36 tegenover de 27 van KV Mechelen). Een ware thriller dus!

MEER OVER KV Mechelen