De vriestemperaturen zijn achter de rug.
Volledig scherm
De vriestemperaturen zijn achter de rug. © Photo News

Fijnstofconcentraties flink gedaald, avond wordt nat en temperaturen stijgen tot 11 graden

De fijnstofconcentraties zijn de jongste uren gevoelig gedaald, meldt de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (IRCEL). We sluiten de week af met opklaringen, behalve  in de Ardennen en in Belgisch Lotharingen. Daar waren de lage wolken en de lokale mist een groot deel van de zondag hardnekkig. 

9 reacties

  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Tijd voor een belasting op die stinkbakken. Gaan ze nog durven beweren dat ze geen vuiligheid uitstoten ,meer dan de helft verbrand niks dan vuiligheid zoals afbraak materialen, geverfd of gebeitst hout en ga zomaar door. Mensen met stookolie ,aardgas en electriciteit betalen ook volop taksen.
  • Jonas Lozier

    6 jaar geleden
    Jeroen, en de aarde is plat en de zon draait rond de aarde, right? Nog een rondje wetenschappelijke feiten ontkennen?? Het is een feit dat houtkachels enorm vervuilend zijn, een serieuze belasting op de volksgezondheid. Zie, het is simpel: Als u wilt stoken u doet maar, maar dek uw schouw af en hou die giftige smoor voor uzelf.
  • Jeroen Van Dijck

    6 jaar geleden
    Is er iemand die effectief niet heeft gestookt door de hoge fijnstofconcetratie? Ik denk het niet, hier zag je overal rook uit de schoorstenen komen. Nogmaals het bewijs dat onze houtkachels geen effect hebben op de luchtvervuiling
  • Fons Verstraeten

    6 jaar geleden
    Wind komt niet meer uit oosten dus gee fijn stof meer. De regen filtert de lucht. Kunnen we weer beginnen zeuren over de opwarming van de aarde of zure regen. O ja, hoe zit het met de zure regen van weleer?
  • André Van der Poorten

    6 jaar geleden
    Ach ja , ik had mijn kachel niet aangestoken en zie opeens is de lucht zuiver .