Luigi Di Maio, partijleider van de Vijfsterrenbeweging.
Volledig scherm
Luigi Di Maio, partijleider van de Vijfsterrenbeweging. © AFP

Verkiezingen Italië: Vijfsterrenbeweging wint, maar niemand haalt werkbare meerderheid

De populistische en eurosceptische Vijfsterrenbeweging is de grootste partij geworden bij de parlementsverkiezingen in Italië. Dat blijkt uit exitpolls van Italiaanse media en wordt bevestigd door de eerste resultaten.

211 reacties

  • ronny cuypers

    6 jaar geleden
    De gestage groei van rechts in heel de EU toont aan dat velen het niet eens zijn met het beleid. Vluchtelingen zijn mensen, en moeten geholpen worden. Maar doe dat dan aub verstandig. Vang mensen op, help ze op de been en geef ze een keuze. Integreren en werken in de westerse maatschappij of terugkeren na een adempauze.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Italië zal zeker niet uit de EU stappen. Indien wel kunnen ze helemaal alleen opdraaien voor alle vluchtelingen en hoeft de EU alleen maar de alpen af te sluiten als nieuwe buitengrens. Om hun vluchtelingenprobleem op te lossen moeten ze dus de beslissingsmacht van de EU versterken om landen als Polen en Hongarije te dwingen hun aantal asielzoekers op te vangen. De euforie van de racisten en eurosceptici is dus voorbarig.
  • pierre de smet

    6 jaar geleden
    Hopelijk volgen er nog en denk dat veel van die eurograaiers al bang zijn zoals onze Guy die een zitje wil in de Gentse gemeenteraad of hoe men eieren voor zijn geld kiest . Eigenlijk moeten we blij zijn dat in dat ondemocratische Europa weer een barst vertoont terug naar de vroegere EEG
  • johny daneels

    6 jaar geleden
    De migranten moeten buiten, wanneer gaat Europa de wil van hun belastingbetalers nakomen, en stoppen met ons uit te persen om het aan de hele wereld weg te geven
  • Rony De Sutter

    6 jaar geleden
    Impasse ? Nikske impasse. Laat ze 2 regeringen vormen, de Lega in 't Noorden, de Sterrenclub in 't Zuiden. Met het Vaticaan en San Marino als bufferstaten, simpel toch?