© Tumble 'n Dry

Zo blijft de favoriete jeans van je kids langer mooi

Van playdate tot feestje, jeans is áltijd een geschikt stevig kledingstuk. Bang dat het lievelingsitem van je kids snel verslijt? Zo gaat hun jeans langer mee!

cityfashion

Beperk het aantal wasbeurten

We weten het, vlekken en kinderen lijken voor elkaar gemaakt te zijn. Vlekken op hun favoriete jeans? Gooi hun broek niet meteen in de wasmachine! Door het aantal wasbeurten te beperken, voorkom je dat het zijn kleur en vorm verliest.

Toch een storende vlek op hun good old denim? Gebruik een beetje zeepsop of ontvettende shampoo om de vlek te verwijderen. Is de jeans een beetje muf geworden? Niet de wasmachine, maar de diepvriezer is je beste vriend. De koude verwijdert bacteriën en zet de vezels vast. De jeans is op die manier een langer leven gegund!

Vermijd de droogkast

Was je toch liever met de wasmachine? Draai de jeans binnenstebuiten en was nooit op een hogere temperatuur dan 30 graden. Laat jeans altijd drogen aan de buitenlucht. In de droogkast heb je een grotere kans op krimpen en verslijt de jeans sneller (door hitte en droogte). Willen je oogappels absoluut hun favoriete jeans meteen dragen? Zet je droogkast dan op de laagste stand en het kortste programma.

Last but not least: hang jeans nooit op in je kleerkast, maar vouw ze dubbel in een rol en stapel ze in de kleerkast van je kids.

5 stuks voor je kids die de investering waard zijn

© Lemon Beret

Basics die lang meegaan? Altijd een win-win situatie. Daarom kan het geen kwaad om iets meer geld uit te geven aan bepaalde mode-items voor je kids. Deze stukken zijn alvast de investering waard!

Een goede winterjas en warme sweater

Een degelijke winterjas is altijd dubbel en dik zijn geld waard. Investeer in een basic model, een warme parka bijvoorbeeld, in een neutrale kleur zodat je erop los kan combineren. De ideale winterjas heeft een kap (je weet nooit hoe het weer kan omslaan) en een rits van degelijke kwaliteit.

Een warme sweater kan je kleine spruit altijd gebruiken. Met quote, print of net basic? Een sweater blijft favoriet tijdens koude schooldagen.

Jeans versus jogging

Hét stuk dat in iedereen zijn/haar kast hangt? Jeans! Ook voor kids is het een belangrijke basic die echt niet mag ontbreken. Een jeans die perfect aansluit, de juiste wassing heeft en toch comfortabel zit vraagt nu eenmaal om een investering. Wij vinden ook niet de perfecte jeans in 1-2-3, dus neem de tijd om de juiste jeans te vinden voor je kids.

Playdate of schooluitstap naar de kinderboerderij? Een stijlvolle joggingbroek gaat langer mee dan die printed legging.

De perfecte sneaker

Enorm veelzijdig, comfortabel en trendy? Kies voor een sneaker! De perfecte sneaker ziet er niet alleen tof uit, je kids moeten kunnen spelen zonder pijnlijke voetjes.

Investeer in een model met rubberen neus en zool, dat is slijtvaster. Een stevig hielstuk dat de voet op zijn plaats houdt en een makkelijke sluiting zorgen voor uren speelplezier.

Communie of lentefeest? Dit zijn de schoenentrends voor je oogappel

© Romagnoli

De schoenen van je oogappel zorgen voor een extra dosis stijl tijdens deze belangrijke dag. Uitprinten en meenemen naar de schoenwinkel: deze 3 schoenen worden een big hit tijdens lentefeesten en communies!

Stoer, stoerder, stoerst

De tijd dat communie-of lentefeestschoentjes braver dan braaf moesten zijn, is voorbij. Een stoer laarsje of dikkere zool geeft hun outfit een extra dosis pit. Bonus: zo’n stoer schoentje kunnen ze makkelijk doordragen na hun grote dag!

Sneakers to the rescue

Een vermoeiende dag vraagt om…jawel, sneakers. Geen betere schoen om lekker in rond te rennen dan een comfortabele sneaker. Mag het toch wat meer zijn? Pastelkleuren, glitters, opvallende zolen, kleurrijke veters of details…Wie zei er dat sneakers niet feestelijk genoeg waren?

Little ladies & gentlemen

Ook dit jaar zijn geklede schoenen voor je little lady of kleine gentleman een trend. Ballerina's in metallic, wit of zachte nudekleuren zijn voor meisjes een must terwijl bij de jongenschoenen verfijnde lederen schoenen van je mini-me een echte gentleman maken!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lifestyle