Sandra Bekkari geeft tips om handig je diepvries te vullen: "Zo heb je in geen tijd een gezonde maaltijd klaar"
"Mijn diepvriezer lijkt altijd wel een formaatje te klein. Kant-en-klare-gerechten uit de winkel zal je er niet in vinden, maar ik ben wel een fervente ‘invriezer’ van restjes, groenten en eigen (bak)gerechten. Zo’n noodvoorraad in huis is superhandig om tijdens een drukke week snel een gezonde maaltijd op tafel te toveren!"
Wat zit er in mijn vriezer?
• Diepvriesgroenten. Ideaal om snel een soepje mee te maken als er niets anders in huis is. Ik koop ze in de winkel of vries zelf restjes groenten in. Die blancheer ik eerst kort.
• Soep. Ik maak een XL hoeveelheid en vries een deel in kleine porties in. Altijd soep in huis!
• Sauzen. Spaghettisaus, bloemkoolkaassaus of een mosterdsausje? Een voorraad sauzen in de vriezer is ideaal om op terug te vallen tijdens een drukke week. Gewoon wat verse ingrediënten toevoegen en je hebt meteen een lekkere maaltijd.
• Kruiden en pesto. Verse kruiden kan je helaas niet zo lang fris houden. Daarom vries ik de restjes in. Basilicum over? Dan maak ik pesto, die ik vervolgens in ijsblokvormpjes invries. Zo kan ik altijd de portie ontdooien die ik nodig heb, hoe klein ook.
• Quinoa. Niet veel mensen weten dat, maar je kan bereide quinoa perfect invriezen.
• Kip, vis of vlees. Regelmatig bestel ik mijn eigen Sanabox, maar is mijn avondprogramma zo gevuld dat ik niet alle gerechten kan klaarmaken. Dan vries ik het vlees, de vis of de kip gewoon in voor een andere keer. De groenten blancheer ik of ik verwerk ze in de soep.
• Bakgerechten. Ik maak een lading lekkers op zondag en vries een deel in. Ze blijven lekker vers in de diepvries.
• Bewaarpotten. Ik probeer ook een beetje milieuvriendelijk te werk te gaan, daarom gebruik ik alleen herbruikbare potten en ijsblokvormpjes, geen plastic zakjes.
Slim invriezen
• Vries je zelf wat in? Schrijf er dan altijd de datum op! Sommige ingrediënten kan je zes maanden veilig bewaren in de diepvries, andere maar drie. Voor de zekerheid hanteer ik voor alles de driemaandenregel.
• Zet geen warme gerechten in de diepvriezer, maar laat ze eerst snel afkoelen in de koelkast.
• Spinazie uit de diepvries opnieuw opwarmen? Kan perfect. Neem wel je voorzorgsmaatregelen: koel een gerecht met spinazie snel af in de koelkast voor je het invriest. Warm het gerecht even snel weer op. Eén keer opnieuw opwarmen is geen probleem, vaker is niet aan te raden.
Om te proberen: drie heerlijke recepten uit de diepvries van Sandra
1. Koolvishaasje met rucolapesto en erwtenstoemp
2. Kip Tikki Massala
3. Hartige wortelmuffins
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Spaargids.be
Wat mag jij wel/niet doen met het geld op de rekening van je kind?
-
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
Wie het aangename aan het nuttige wil koppelen bij het kiezen van een tweewieler, gaat voor een elektrisch exemplaar en raakt zo in één beweging ook razendsnel op zijn bestemming. Maar let op: de markt van de e-bikes evolueert continu en je zwemt in de keuzemogelijkheden. Waar moet je zoal op letten? HLN Shop haalt vijf aandachtspunten aan. -
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
Vervang de klassieke kipnuggets eens door hun plantaardige variant – evenveel smaak, beter voor de planeet. Werk af met verschillende kleurrijke groenten, van spinazie tot wortelen, voor een bowl vol kleur en een instant vitaminebommetje om die laatste winterweken door te komen. -
-
HLN Shop
Pollen in de lucht: deze toestellen voorkomen gesnotter
-
PREMIUM
Sandra Bekkari somt de voordelen van soep op + 3 snelle recepten
Sandra: "Een bron van vezels en voedingsstoffen, ideaal om je honger te stillen én supersnel klaar. Thuis staat er altijd versgemaakte soep in de koelkast: ik geniet er op elk moment van de dag van en ik deel dan ook graag mijn tien soeptips met jullie." -
'Erwtenmelk' zou weleens het gezondste alternatief kunnen zijn voor koemelk
Na aardappelmelk, sojamelk of amandelmelk vinden we sinds kort in de winkelrekken nog een nieuwe soort: melk van erwten. Al moeten we het plantaardige alternatief voor melk een ‘drank’ noemen. De erwtendrink is beter voor het milieu, maar is ze ook gezond? Diëtiste Sanne Mouha bekijkt de ingrediëntenlijst en geeft antwoord. “Je kan het beter opschuimen dan andere plantaardige dranken.” -
Lidl
Minder vlees eten in 2022? Deze bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed
-
PREMIUM
Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
-
Kiezen voor veggie of vegan op restaurant? Onderzoek wijst uit: dit simpel trucje haalt klanten over de streep
Duurzaamheid is al lang geen modewoord meer, en dat zie je in de culinaire wereld: in steeds meer (sterren)restaurants vind je veganistische of vegetarische opties op de menukaart. Maar zijn we ook snel geneigd om vlees en vis links te laten liggen? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één simpel trucje helpt om mensen over de streep te trekken: alles draait om de boodschap. -
PREMIUM
Sandra Bekkari kookt gezond met noten: in de soep, bij een salade of als krokant korstje op vis
"Vroeger werden noten door heel wat diëtisten verbannen, wegens ‘te veel calorieën’. Maar die visie is gelukkig bijgesteld. Zelfs de nieuwe voedingsdriehoek voorziet een extra plekje voor noten. Geweldig nieuws vind ik dat! Deze week toon ik je dan ook graag hoe veelzijdig noten kunnen zijn in de keuken." -
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
4 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerArtuur Lemmens
PEDRO KOFFIEBAR
Ivo Van Hees
Stan Vankoo