Ondeugend lekker: Sepideh bereidt 5 kinky gerechten
Ook Sepideh Sedaghatnia durft al eens buiten de lijntjes te kleuren. Dan kiest ze niet alleen de bijpassende wijnen, maar waagt ze zich zelfs aan het fornuis. Met verrassend-gewaagde, spicy en zelfs wat kinky gerechten als resultaat.
Lam & kaviaar uit het vuistje
«Als je in mijn geboorteland Iran iemand wil verwennen, dan maak je lamsvlees klaar. En om het helemaal ondeugend te maken, kan je die tartaar van lam op de bovenkant van je hand serveren. Speels, toch? En al zeker door het af te toppen met kaviaar.»
Ingrediënten:
• 100 gram lamsvlees
(bij voorkeur van schouder)
• 50 gram kaviaar
• olijfolie
• enkele cl citroensap
• worcestersaus
• bieslook
• sjalotje
• enkele blaadjes zuring
• kreeftenmayonaise
Bereiding:
«Hak het lamsvlees manueel fijn en meng met de bieslook en nog wat andere groene kruiden naar keuze. Voeg daar wat olijfolie, enkele druppels citroensap en worcestersaus aan toe. Breng mooi op smaak met zwarte peper en zout.»
«Serveer deze lamstartaar als een quenelle op de hand van je partner en garneer dat met enkele blaadjes zuring en opgelegde sjalot. Top af met een lepeltje Russian Oscietra-kaviaar. Door het zoutige en notige karakter passen die eitjes daar perfect bij. Werk af met enkele dotjes kreeftenmayonaise, of mayonaise waarin wat cayennepeper en kreeftenbisque vermengd werd.»
Drinken met:
«Rosé champagne, bij voorkeur Bollinger. Niet alleen het favoriete merk van James Bond, één van de grootste casanova’s van het filmdoek, maar een huis dat nog altijd op kleinschalige wijze topkwaliteit blijft leveren. Deze rosé heeft een mooi zalmroze kleur, met blijvende kleine en fijne parels. Aangename neus met aardbeien, frambozen, besjes en in de verte aroma’s van
rozen en hartige biscuit. Met dank aan de houtrijping die de toegevoegde chardonnay vooraf had gekregen. Even aangename aanzet in de mond, met opnieuw die aroma’s van aardbei en biscuit, toetsen van amandel en marsepein. Goede structuur en sappige zuurtjes die dit tot een heerlijk complexe champagne maken.»
Champagne Bollinger Rosé 75 cl - ongeveer 73 euro in wijnhandels
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
'Erwtenmelk' zou weleens het gezondste alternatief kunnen zijn voor koemelk
-
Moeilijke eter? Wetenschappers ontdekken erg simpel trucje dat je kan uittesten
Tussen kerst en nieuw volgen de feestmalen elkaar op. Maar aan tafel begint het gemopper. “Ik lust dat niet.” Voor wie met de handen in het haar zit, komt de wetenschap met een nieuw trucje dat je kan uittesten, en het heeft alles te maken met de kleur van het bord. -
Wel de smaak, niet de tranen: ‘Sunions’ zijn de allereerste uien op aarde waarvan je niet moet huilen
Ajuinen zijn essentieel in de keuken, ze brengen tal van gerechten op smaak. Alleen het snijden van de groente is helaas bijzonder vervelend: uien creëeren vele ongewilde tranen. Amerikaanse bedrijven hebben daar nu een oplossing voor gevonden. Ze ontwikkelden ‘sunions’, een nieuwe soort uit. Mét dezelfde zoete smaak en textuur, minus de tranen. -
-
Neem nu deel aan de Gouden Giro en maak kans op de hoofdprijs van 5.000 euro dankzij HLN
-
Liefde is ... zoet. Verleid je geliefde met deze 3 verrassende valentijnsdesserts
Niets fijner dan je geliefde met valentijn te verrassen met een zelfgemaakte zoete lekkernij. Foodstylist Sonja Peeters weet precies met welke desserts je het hart van je lieveling (nog meer) verovert. Kies voor een frisse minicharlotte, een krokant aardbeientaartje of een verrassende cheesecake en vier de liefde in stijl. -
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
Daar is de lente, daar is de z... zeebaarsfilet! Oké, op de meteorologische lente is het nog even wachten, maar met dit lekkere visrecept kom je alvast in de juiste sfeer. De salsa verde, op basis van munt en koriander, zorgt voor een zalig zuiders smaakje. -
Vrolijk en energiek van ontbijt tot avondeten? Met deze recepten kom je zonder dip de dag door
-
Mijnenergie
Klopt jouw energiefactuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?
-
Jobat
Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit. -
Gezonde ‘Green Goddess Salade’ verovert TikTok: dit is het recept
Vegan, voedzaam en verrukkelijk: de green goddess-salade van foodbloger Baked by Melissa verovert de wereld. Op TikTok heeft de hashtag #greengoddesssalad al bijna 28 miljoen views. Dat je het groene gerecht in één-twee-drie op tafel tovert, verklaart ongetwijfeld gedeeltelijk het succes. Wil je zelf ook eens proeven? Wij delen het recept. -
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer