Ondeugend lekker: Sepideh bereidt 5 kinky gerechten
Ook Sepideh Sedaghatnia durft al eens buiten de lijntjes te kleuren. Dan kiest ze niet alleen de bijpassende wijnen, maar waagt ze zich zelfs aan het fornuis. Met verrassend-gewaagde, spicy en zelfs wat kinky gerechten als resultaat.
Lam & kaviaar uit het vuistje
«Als je in mijn geboorteland Iran iemand wil verwennen, dan maak je lamsvlees klaar. En om het helemaal ondeugend te maken, kan je die tartaar van lam op de bovenkant van je hand serveren. Speels, toch? En al zeker door het af te toppen met kaviaar.»
Ingrediënten:
• 100 gram lamsvlees
(bij voorkeur van schouder)
• 50 gram kaviaar
• olijfolie
• enkele cl citroensap
• worcestersaus
• bieslook
• sjalotje
• enkele blaadjes zuring
• kreeftenmayonaise
Bereiding:
«Hak het lamsvlees manueel fijn en meng met de bieslook en nog wat andere groene kruiden naar keuze. Voeg daar wat olijfolie, enkele druppels citroensap en worcestersaus aan toe. Breng mooi op smaak met zwarte peper en zout.»
«Serveer deze lamstartaar als een quenelle op de hand van je partner en garneer dat met enkele blaadjes zuring en opgelegde sjalot. Top af met een lepeltje Russian Oscietra-kaviaar. Door het zoutige en notige karakter passen die eitjes daar perfect bij. Werk af met enkele dotjes kreeftenmayonaise, of mayonaise waarin wat cayennepeper en kreeftenbisque vermengd werd.»
Drinken met:
«Rosé champagne, bij voorkeur Bollinger. Niet alleen het favoriete merk van James Bond, één van de grootste casanova’s van het filmdoek, maar een huis dat nog altijd op kleinschalige wijze topkwaliteit blijft leveren. Deze rosé heeft een mooi zalmroze kleur, met blijvende kleine en fijne parels. Aangename neus met aardbeien, frambozen, besjes en in de verte aroma’s van
rozen en hartige biscuit. Met dank aan de houtrijping die de toegevoegde chardonnay vooraf had gekregen. Even aangename aanzet in de mond, met opnieuw die aroma’s van aardbei en biscuit, toetsen van amandel en marsepein. Goede structuur en sappige zuurtjes die dit tot een heerlijk complexe champagne maken.»
Champagne Bollinger Rosé 75 cl - ongeveer 73 euro in wijnhandels
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
-
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
Hé, gij daar! Show some loof, want de week van 1 tot en met 7 februari staat helemaal in het teken van witloof. Steek de lekkere wintergroente eens in een verfijnd jasje en vul met champignons en druiven. Met een krokant gebakken cordon bleu en een notencrumble voor wat extra crunch heb je zo een bordje onversneden comfortfood. -
HLN Shop
“Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt
Kookboekenauteur en keramiste Pascale Naessens (54) houdt van creëren. In plaats van vroeger werk heruit te geven, verschijnt nu haar eerste compilatie met de beste groenterecepten. Het eerste in een serie van vijf themaboeken waarvan het volgende helemaal rond desserts zal draaien. HLN Shop zette zich rond de tafel met de chef voor een gesprek: “Ik wil dat mensen plezier vinden in het bereiden van groenten, dat het leuk en lekker is.” -
-
Livios
“Koffiegruis, eierschalen en mulch werken niet”: zo verjaag je slakken wél succesvol uit je tuin
-
Beter dan een bord of een bowl? ‘Blates’ veroveren onze keukentafels
Trends komen en gaan, maar ‘blates’ zouden weleens blijvers kunnen zijn. De iets diepere borden presenteren gerechten mooier en maken het stukken moeilijker om te smossen. Gloednieuw is het hybride item niet, maar het lijkt wel goed op weg om een vaste waarde in onze keukens te worden. -
PREMIUM
Hoe pak je koken aan op drukke werkdagen? 3 ouders delen concrete tips: “Door amper 2 keer te koken heb ik eten voor 7 dagen”
-
Heerlijke kost voor de krokusvakantie: 3 gerechten waar het hele gezin van smult
-
Katerproof: pasta op een stokje, cloud bread en 4 andere TikTokrecepten die je in een wip op tafel zet
-
PREMIUM
Apero time! Foodie Sonja Peeters maakt 3 originele cocktails en bijpassende hapjes waarmee je gegarandeerd indruk zal maken
-
Last van een winterdip? Met deze opkikkers zet je een portie energie op tafel
De feestdagen zijn dan wel voorbij, de winter is dat nog lang niet. Heb jij last van de donkere dagen, en voel je je vermoeid, lusteloos en prikkelbaar? Door gevarieerd en juist te eten, krik je je humeur én je energieniveau weer op. Zorgvuldig voor jou geselecteerd: drie easy peasy gerechten bomvol heerlijke ingrediënten die je vitaliteit een boost geven. -
PREMIUM
Feestmaal on a budget? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels delen 6 betaalbare toprecepten
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer