Electricity North West tweette een foto van de man met zijn tak.
Volledig scherm
Electricity North West tweette een foto van de man met zijn tak. © rv

"Grootste gelukzak ter wereld" ontsnapt aan dood tijdens incident met hoogspanningskabel

"Hoe hij aan de dood ontsnapte, is gewoonweg ongelooflijk", zegt een medewerker van een Britse elektriciteitsmaatschappij. Hij heeft het over een man die een tak van een hoogspanningslijn wilde trekken waardoor maar liefst 11.000 volt gierde.

5 reacties

  • walter mertens

    6 jaar geleden
    Michel gewoon droge voeten en goede schoenen . dat is al
  • johanneke li

    6 jaar geleden
    als de tak de grond raakt zal het rechtstreeks wegvloeien zonder hem te raken, in ieder geval is electriciteit in die hoeveelheid een gevaarlijk beestje dat je best aan professionals overlaat.
  • Michel Werbrouck

    6 jaar geleden
    Er zit hier weer een professor op de comment pagina. soortelijke weerstand heeft totaal niets te maken met vocht. Enkel met het soort materiaal, de lengte en dikte van het object. Hoe langer hoe meer weerstand, hoe dikker hoe minder weerstand. Vocht heeft wel iets te maken met geleiding !!
  • Robert Bruyland

    6 jaar geleden
    Die leiding hangt dan ook zéér laag , ofwel is ze door de storm gezakt.Maar hoe ook,deze man heeft geluk gehad.Ik ben ooit door een kabel van een lift geéliktrocuteerd geweest , resultaat :een paar uur KO , brandwonden tot de tweede graad,vier maand thuis.Tot 10jr nadien kon ik me niet meer betrouwen op mijn rechterhand omdat de reflex van loslaten maar niet wou weg gaan.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Inderdaad, wat een geluk! Als de soortelijke weerstand van deze tak iets kleiner was geweest (vb door vocht), dan was deze man waarschijnlijk nog aan het 'plakken' aan de hoogspanning. Ik zou er in ieder geval niet durven aankomen.