Jean-Michel Cina, hoofd van de openbare omroep.
Volledig scherm
Jean-Michel Cina, hoofd van de openbare omroep. © AP

Zwitsers tegen afschaffing kijk- en luistergeld voor "te linkse en verspillende" openbare omroep

De Zwitserse bevolking stemt met een duidelijke meerderheid tegen de afschaffing van het kijk- en luistergeld voor de openbare omroep. Tijdens een volksraadpleging bleek 71,6 procent tegen.

32 reacties

  • Sven Vervloet

    6 jaar geleden
    Het kijk en luistergeld werd in Vlaanderen reeds in 2001 afgeschaft, onder impuls van Steve Stevaert, daarmee dat er altijd gepalaverd wordt ivm subsidies voor de vrt, zoals de brt al sinds 2007 heet. Zo zie je maar dat sommigen nooit tevreden zijn. Kijk en luistergeld afgeschaft door ne SOS, Terzake is verworden tot een regeringsspreekbuis, en de 'onafkanelijke zenders', zonder subsidies, laten de linkse partijen nog het meest aan het woord...
  • Vic Smeets

    6 jaar geleden
    Mooi gezegd Klara....
  • Zjos Peeters

    6 jaar geleden
    Mogen ze voor mijn part hier ook een referendum over houden. Zal zelfde resultaat worden!
  • Chris Boog

    6 jaar geleden
    Zouden ze hier beter ook doen ik kijk zelf toch al zeer weinig tv en de laatste 15 jaar geen VRT meer.
  • Marc Camp

    6 jaar geleden
    Men ziet en hoort enkel wat men wil blijkbaar. Dat in de zevende dag gerichte vragen gesteld worden dat wisten we al van toen links zwaar onder vuur kwam te liggen. Dan hoor je rechts zeggen, dat de presentators te links zijn. Komt een NVA aan het woord en vandaag de dag is dit 9 op 10 dan is de zender te links. Wanneer is rechts vlaanderen tevreden. Of hoe rechts zich als een kleuter kan gedragen en blijft gedragen. Niet fier een vlaming te zijn, al goed ben ik van Antwerpen, dus een brabander.