Duizenden protesterende Macedoniërs
Volledig scherm
Duizenden protesterende Macedoniërs © RV

Naamsverandering Macedonië: duizenden manifestanten in opstand

In de Macedonische hoofdstad Skopje kwamen duizenden demonstranten samen om te protesteren tegen een naamverandering van hun land. Hun president Zoran Zaev wil toegevingen doen en een geografische 'kwalificatie' doorvoeren. Ook in andere grote wereldsteden werd hevig tegen de beslissing geprotesteerd.

6 reacties

  • john johnsons

    6 jaar geleden
    Ze hadden in eerste instantie die naam niet mogen gebruiken
  • roland versweyveld

    6 jaar geleden
    Mocht Vlaanderen onafhankelijk worden en Frankrijk had bezwaar tegen de naam Vlaanderen wegens een Franse provincie met dezelfde naam? Absurd toch.
  • yves Strubbe

    6 jaar geleden
    Raf, Waarom zou er een probleem ontstaan als een deel van Griekenland en "de Noordelijke Republiek Macedonie" bijna sezelfde naam hebben? Heeft Nederland een probleem met Belgisch-Limburg? Wat is met de provincie Luxemburg en het Groot-Hertogdom Luxemburg? Er zijn nog meer voorbeelden. Moet Belgie nu daarom oorlog voeren?
  • Kostas Daskalopoulos

    6 jaar geleden
    Macedonië is de noordelijke gewest van Griekenland, de "Vlaanderen" van Griekenland. Altijd zo geweest. Nu wilt er een land dat naam gebruiken. Zo simpel is het
  • Karel Valgaern

    6 jaar geleden
    nationalisten brengt steeds problemen aan. Voor mij mag men noordelijk België veranderen in Belastingsland of egoistenland. Who cares!!!