© Luc Weyens

De Gelaarsde Kat

Aan de Glabbeekstraat in Geetbets heeft Katleen Nagels haar outlet thuiswinkel ‘De Gelaarsde Kat’ geopend. Ze biedt er een gamma kwaliteitsschoenen voor jongens en meisjes tot maat 40.

Luc Weyens

"Mijn grootouders hadden vroeger een schoenwinkel, waar ik als klein meisje al graag een handje ging toesteken”, vertelt Katleen. “Toen ze ermee stopten, was ik nog te jong -14 – om in hun voetsporen te treden.” Katleen ging later aan de slag als bediende, werd mama van Lennert, nu 13, en toen stak de microbe van vroeger opnieuw de kop op. “Van de hoge prijzen van kinderschoenen viel ik soms achterover en omdat er in de buurt in dat gamma geen outletzaak bestond…”

“Ook ons huis leende zich voor een aanpassing. Wat vroeger een bureau was voor het papierwerk van mijn man – zelfstandige in grondwerken – is omgevormd tot winkelruimte met een glazen wand als scheiding van het privégedeelte. Onze grote inkomhal is in de winkel geïntegreerd.”

“Ik koop rechtstreeks bij leveranciers – tot in Nederland – partijen schoenen die daar niet werden afgehaald. Dat levert een prijs op van 40 tot 50 procent lager in de gewone handel. Let wel, ik zweer bij leder als kwaliteitsproduct. Leder is - na lopen op blote voetjes - het meest gezond voor de voet en van specialisten weet ik hoe belangrijk degelijke schoenen zijn die de voet optimaal steun bieden. Mijn aanbod reikt van schoentjes voor de eerste stappertjes tot maat 40. Zelfs oudere personen vinden hier nog hun gading. Hier is al een mevrouw van 50+ met een paar naar buiten gestapt.”

“Een etalage heb ik niet, maar de sociale media – Facebook, Instagram,… - vormen mijn virtuele uitstalraam. Op online vragen probeer ik ook zo snel mogelijk te antwoorden. De naam van de zaak is een knipoog naar mijn voornaam – Kat-leen – en laars spreekt ook voor zich. Bovendien zitten we met het sprookje ook helemaal in de leefwereld van kinderen.”

Openingsuren:

woensdag: 10-12 en 14-18 uur, zaterdag: 9-17 uur, zondag: 9.30-13.30 uur.

De Gelaarsde Kat

Glabbeekstraat 113

3450 Geetbets

tel. 0478/44.42.60

www.schoenendegelaarsdekat.be

Aangeboden door onze partners