Bradley Wiggins op het podium in Parijs nadat hij de Tour de France in 2012 won.
Volledig scherm
Bradley Wiggins op het podium in Parijs nadat hij de Tour de France in 2012 won. © AP

Rapport maakt brandhout van Touroverwinning Bradley Wiggins en Sky, Brit ontkent alles: "Erg triest"

Een rapport van een Britse parlementaire onderzoeksgroep concludeert dat Bradley Wiggins van Team Sky prestatiebevorderende middelen (corticosteroïden) genomen heeft in aanloop naar de Tour de France van 2012 – die hij won. Daarmee is een "ethische lijn" overschreden. De middelen zouden onder het mom van medicijnen ter behandeling van een aandoening die Wiggins zou hebben gehad, voorbij de dopingcontroles zijn geraakt. De Brit ontkent echter alles en noemt de aantijgingen "erg triest." 

130 reacties

  • Sonny Pollaere

    2 jaar geleden
    Ik was zo'n grote fan van bradley. Nooit gedacht.
  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    Moest het een renner zijn die niet zo bekend was hij zou gisteren al gestraft zijn voor twee jaar en kreeg de naam dopingzondaar opgespeld Rudiger Vleminckx
  • ludo marissen

    6 jaar geleden
    Heel dat SKY gedoe opruimen.Het word tijd dat de andere renners en ploegen acties gaan voeren tegen dat stinkend en schandelijk ploegske maar de andere gedragen zich als broekschijters en lafaards of zijn het toch allemaal dezelfde fraudeurs dat begin ik te denken.Dit gaan de Franse toeschouwers toch niet zo laten in de Tour volgens mij,er zal eerst weer iets moeten gebeuren alvorens dat laks bondje ingrijpt.
  • Vleminckx Rudiger

    6 jaar geleden
    De winnaar moet toch altijd een plasje afleveren en hij is nog nooit betrapt op doping en nu gaan beweren dat het voor beter presteren was is je reinste Bulshit. Ze zoeken gewoon naar iets dat er niet is en zo proberen ze renners zwart te maken met iets dat ze niet kunnen bewijzen.
  • Vleminckx Rudiger

    6 jaar geleden
    Voor mij is iemand onschuldig tot het tegendeel is bewezen en met echte bewijzen komen en ik denk nu roepen de andere ploegen dat ze zelf zonder doping zijn maar dat wil wel eens zien en het gemakkelijk om nu Sky te beschuldigen van doping om zo zelf een kans te maken op een mogelijke overwinning. Laat ze maar voort dromen.