Brian en zijn oudere broer Murray.
Volledig scherm
Brian en zijn oudere broer Murray. © rv

Jongen (12) probeert twee keer in een week zelfmoord te plegen na aanhoudende pesterijen

De familie van het twaalfjarige Australische jongetje Brian Birchall, dat voor de tweede keer in een week zelfmoord heeft proberen te plegen na hevige pesterijen, hoopt dat de schrijnende situatie van hun zoon en broertje Australiërs de ogen opent over de gevolgen van pesten.

21 reacties

  • Tammy Ava

    6 jaar geleden
    Lang leve de vrije (luie) opvoeding dit is het resultaat van ettertjes die denken dat ze superieur zijn aan anderen. Men zou scholen terug meer mogelijkheden moeten geven om op te treden als ze zulke zaken vast stellen maar als ze dat doen staan de ouders op hun achterste poten want ocharme hun dutske. Dat andere kinderen daar op deze manier het slachtoffer van worden deert hen ook al niet. Het is slecht gesteld met het respect voor anderen in onze maatschappij
  • Annelies Vandenbroeck

    6 jaar geleden
    Pesten is van alle generaties, maar ik heb de indruk dat het nu meer en meer geweldadiger wordt. Ik werd ook vroeger 'gepest' of beter buitengesloten wegens niet 'interessant en modieus' genoeg. Het heeft mij opgezadeld met een levenslang wantrouwen tegen mensen. Pesters zouden aan de lijve moeten ondervinden wat gepest worden voor een medemens betekent.
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    2juf Van de Kerkhove je hebt geen idee wat deze moeten mee maken Hun leven is verpest nooit nog als een die niet gepest werd Maar deze gaan niet aan uw neus hangen en indien kunnen alles doen om ander uit te zien En steeds bang veroordeeld te worden om niet goed genoeg te zijn!!De wereld is veranderd maar niet in goede want moest je nu vechten zou nog een zware straf bij krijgen!
  • René Lippeveld

    6 jaar geleden
    Sabine, ik treed u bij, althans gedeeltelijk. Maar dat waren compleet andere tijden. Het gaat tegenwoordig ver, heel ver en het houdt nooit op, ook niet tijdens de uren dat er geen school is. Mss is men minder weerbaar, maar de pester is echt gemeen en veel geslepener dan vroeger. Ik zal mij er nooit bij neerleggen. Een ex-leraar.
  • Charles Petitjean

    6 jaar geleden
    Steek alle pesters eens voor een jaar of drie vast in een gesloten instelling die met militaire hand geleid wordt en zonder enige vorm van luxe. Welke politiekers durven hiervoor hun nek uitsteken. Komop want dat gaat jullie vee stemmen opleveren bij de volgende verkiezingen. Ben benieuwd.