Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Cercle is op achtervolgen aangewezen

Doelpuntenmaker Placca (l.) in duel met Imorou.Beeld BELGA

Beerschot Wilrijk zette gisteren een eerste stapje richting 1A. In de heenmatch van de titelfinales boekten de Antwerpenaars een krappe 1-0-zege tegen Cercle Brugge.

Beerschot Wilrijk is nog lang geen kampioen in 1B, maar het speelde wel met de overtuiging van een kampioen. Het opgeklopte sfeertje op het Kiel bracht de krijgers naar boven in de ploeg van trainer Marc Brys. Na 45 minuten leidde een gretig Beerschot 'op punten' en na 53 minuten viel er ook echt een goal te noteren. Fessou Placca haalde een bal uit de voeten van doelman Paul Nardi en legde de 1-0 binnen.

Enkele tellen later leek Placca op weg naar de 2-0, maar hij besloot in het zijnet. Net op een moment dat Beerschot Wilrijk klaar leek om Cercle knock-out te meppen, incasseerde het zelf een tik. Alexander Maes ging te fel in op Omolo en mocht meteen gaan douchen. De slotfase van de partij was zenuwachtig, met twee ploegen die op twee gedachten hinkten.

Beerschot-trainer Marc Brys leek na de match tevreden. "We zitten nu in een goede situatie", aldus Brys. "Belangrijk was om thuis geen goal te incasseren tegen een ploeg met zoveel individueel talent als Cercle. In die opdracht zijn we geslaagd. Na de 1-0 hadden we het in aanvallend opzicht wat beter kunnen uitspelen, maar ik klaag niet. Zeker omdat we nog een tijdje met tien man verder moesten."

Ook Mo Messoudi was gematigd optimistisch na de eerste finalewedstrijd. Na enkele mindere weken in competitieverband (7 op 21) was Beerschot Wilrijk toch op de afspraak als het er toe deed.

"We moeten eerlijk zijn: dit is een opsteker", zegt Messoudi. "In de laatste competitieduels waren er tekenen van beterschap, maar deze zege geeft extra vertrouwen. Niet dat we intern ooit écht twijfelden. We wisten waar we mee bezig waren en in de vorige ontmoetingen met Cercle voelden we al dat we niet de mindere zijn."