Direct naar artikelinhoud
Aangeboden door Lidl

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Verse chocolate chip cookies die extra crunchy zijn: dit is het geheim

Chocolate chip cookies zijn al jaren dé koekjesklassieker, maar dat hoeft niet te betekenen dat je halstarrig aan het recept moet vasthouden. Wij hadden dit keer zin in koekjes met een crunchy bite, en voegden daarom krokante cornflakes toe aan het deeg. Of hoe je met een simpele ingreep je zoete creaties onvoorstelbaar veel lekkerder kan maken.

Wat heb je nodig? (voor 20 koekjes)

180 g gezouten boter
150 g suiker
8 g vanillesuiker
1 ei
50 g cornflakes
230 g zelfrijzend bakmeel
100 g pure chocolade 

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 175°C.
2. Smelt de boter en meng met de suiker en vanillesuiker. Voeg het ei toe en meng tot het volledig opgenomen is.
3. Verpulver de cornflakes met een deegrol en voeg toe aan het mengsel. Zeef het bakmeel en meng heel kort door het beslag. Hak de chocolade grof en voeg toe aan het beslag.
4. Schep met een ijsschepper bolletjes deeg op een met bakpapier beklede ovenplaat. Laat genoeg plaats tussen de deegbolletjes.
5. Schuif 15 minuten in de hete oven.

Zin in meer zoetigheid? Probeer dan zeker deze heerlijke sinaas-madeleintjes!

Zo maak je het:
Beeld Lidl
De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel