© BELGA

Beerschot Wilrijk weigert schikkingsvoorstel voor Alexander Maes

Beerschot Wilrijk is 90 minuten verwijderd van promotie naar de hoogste voetbalklasse. In de o zo belangrijke terugwedstrijd tegen Cercle Brugge zullen de Mannekes waarschijnlijk geen beroep kunnen doen op Alexander Maes. Het Bondsparket wil de middenvelder twee matchen schorsen na zijn rode kaart. De Mannekes weigeren de minnelijke schikking.

joro

Alexander Maes was bezig aan een ijzersterke partij toen hij 20 minuten voor tijd door scheidsrechter Lardot naar de kleedkamer werd gestuurd na een overtreding op Omolo. Het Bondsparket besliste maandag dat Maes daar twee speeldagen voor aan de kant verdient te blijven. Daarbovenop komt een boete van 200 euro.

Beerschot Wilrijk wil zijn sterkhouder zaterdag maar wat graag alsnog aan de aftrap krijgen. De kans is dan ook waarschijnlijk dat de Kielenaars het schorsingsvoorstel niet zullen aanvaarden. In dat geval zal de Geschillencommissie er zich dinsdag over buigen. Volgt er ook dan geen vrijspraak, dan is er vrijdag nog een laatste kans voor de Beroepscommissie.

De Mannekes weigeren de twee speeldagen schorsing die het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) als minnelijke schikking voorstelde aan de middenvelder. Door de weigering van de minnelijke schikking komt het dossier dinsdagmiddag (vanaf 14u00) voor de Geschillencommissie. Die bepaalt de strafmaat. Beerschot Wilrijk hoopt op de vrijspraak of een voorwaardelijke straf, zodat Maes komende zaterdag speelgerechtigd is voor de return in het Brugse Jan Breydelstadion.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners