Drie arrestaties na overval op De Voorzorg in Borgloon

© Tom Palmaers

De politie heeft drie mensen opgepakt na de overval op het kantoor van de Voorzorg in Borgloon op 20 februari. Op de dag van de overval werden al een 25-jarige man uit Borgloon en een 20-jarige Wellenaar gearresteerd. Later volgde nog de arrestatie van een 22-jarige man uit Riemst.

Op 20 februari omstreeks 08.15 uur werd de een bediende opgewacht door twee gewapende mannen. De man moest de twee binnen laten in het kantoor waarop ze naar geld vroegen. In het kantoor waren toen al twee medewerkers aanwezig. Zij kwamen er met de schrik van af. Toen de bediende, die ook gemeenteraadslid is in Borgloon, zei dat er geen geld was, kreeg hij met de kolf van een geweer een klap op het hoofd. De twee overvallers vertrokken zonder buit.

De politie arresteerde de dag zelf twee personen die betrokken zouden zijn bij de overval, zo laat de politie weten in een persbericht. Het onderzoek wees uit dat ook een man uit Riemst was betrokken. Hij werd drie dagen later opgepakt. De drie gearresteerde mannen werden na hun arrestatie voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Tongeren en opgesloten in de gevangenissen van Hasselt en Lantin.

Het onderzoek wordt verder gezet door de lokale recherche van de politiezone kanton Borgloon.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen