© EPA-EFE

Trend op de Oscars: een accessoire in het haar

Geen opvallende beautylooks op de negentigste Oscaruitreiking: de meeste sterren waren klassiek en elegant opgemaakt. Eén trend kwam wel vaak terug: veel sterren kozen voor een accessoire in het haar. Het ene subtieler dan het andere.

vwh

De haaraccessoires kwamen voor in twee categorieën: subtiel en iets opvallender. Haarstyliste Vernon François koos ervoor om gouddraad in het haar van actrice Lupita Nyong’o te naaien. Bij zangeres Haley Bennett en singer-songwriter Andra Day kwamen de haaraccessoires recht uit de natuur. Beide dames hadden individuele bloemetjes tussen hun lokken.

Voor sommige sterren mocht het een pak opvallender zijn. De Amerikaanse muzikante Annie ‘St. Vincent’ Clark koos voor een grote zwarte bloem. Actrice Tiffany Haddish ging voor een gouden juweel voor haar hoge dot en bracht daarmee een ode aan de traditionele klederdracht in Eritrea. En ook als je een gemillimeterd kapsel hebt, is er ruimte voor een opgeschilderd haaraccessoire. Dat bewees ‘Black Panther’-actrice Danai Gurira met een witte tribal op haar hoofdhuid. Een tastbaar accessoire droeg ze rond haar hals in de vorm van een Messika-choker.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer