265 banen bedreigd bij Ladbrokes na vonnis over virtuele weddenschappen

© put

De beslissing van de Brusselse handelsrechtbank dat het gokbedrijf Ladbrokes niet langer virtuele weddenschappen mag aanbieden, bedreigt de job van 265 werknemers. Dat zegt het vakbondsfront bij Ladbrokes maandag. Het roept de federale en Waalse regering op om werk te maken van het beloofde wettelijke kader.

De Brusselse Nederlandstalige rechtbank van koophandel besliste in februari dat Ladbrokes moet stoppen met het aanbieden van virtuele weddenschappen en er ook geen reclame meer voor mag maken, op straffe van fikse dwangsommen. Het gokbedrijf kondigde al aan in beroep te gaan.

De vakbonden wijzen erop dat Ladbrokes zijn virtuele aanbod lanceerde na een akkoord met de kansspelcommissie en in afwachting van een wettelijk kader voor dergelijke producten. Een concurrent (Rocoluc NV, het bedrijf achter de concurrerende goksite casinobelgium.be) trok echter naar de rechtbank, tot nu toe met succes.

Het vonnis maakt de bonden bezorgd, want bij Ladbrokes houden volgens hen 265 mensen zich bezig met die virtuele weddenschappen. Ze hebben onder anderen premier Charles Michel, minister van Justitie Koen Geens en Waals minister-president Willy Borsus aangeschreven met de vraag het koninklijk besluit aan te nemen dat een wettelijk kader creëert voor de virtuele weddenschappen.

Bij virtuele weddenschappen zet de speler geld in op een compleet fictieve wedstrijd. De uitkomst van het spel hangt niet af van de kwaliteiten van de teams, maar van de cijfergenerator in het spel en is dus volledig onvoorspelbaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen