EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Zuinig rijden was nooit eenvoudiger dankzij deze app

Zet op tijd de auto in neutraal, laat het gaspedaal los en rol al rijdend door tot aan het stoplicht. Dat scheelt CO2-uitstoot en benzinekosten. De nieuwe app Petrollo moedigt dit 'uitrollen' aan door de bespaarde centen én uitstoot op te tellen na elke rit. "Doe goed met je rechter voet", zeggen de makers.

22 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Hallo, zijn er hier veel op forum die blijkbaar niet weten dat de dag van vandaag je gaspedaal een electrische gestuurd onderdeel is.
  • Marc Haaren

    6 jaar geleden
    Dat eerste klopt al niet, op de motor uitbollen/remmen is zuiniger, dus waardeloos.
  • MYRTHE PASS

    6 jaar geleden
    De hln + kan ik niet lezen, maar in de rijschool wordt nu aangeleerd om steeds een versnelling lager te schakelen i. p.v. de versnellingsbak in neutraal te plaatsen. Op deze wijze kan men ook uitbollen naar een stoplicht. s'Nachts is dit heel goed toepasbaar. Overdag heb je ongeduldige chauffeurs, die je hierbij steeds voorbij steken om dan voor de persoon terug in te voegen.
  • André Miechielsen

    6 jaar geleden
    Andy de schieter, fout, als je afremt op de motor verbruikt hij 0,0000 liter brandstof omdat de massa van de auto de motor in beweging houdt. Uiteraard gaat hij bij veel te laag toerental 800 toeren zichzelf draaiende willen houden en gaat hij opnieuw injectie krijgen, op dit lage toerental zal het afremmen ook niet afdoende zijn.
  • Dirk Van Loo

    6 jaar geleden
    Ik bol zo van bloembak naar wegversmalling, van rood licht naar de file en zo naar zone 30, zo verbruik ik volgens de groenen niets. Binnenkort steken de voetgangers mij voorbij op hun bredere weg.