© AFP

© AFP

thumbnail: null
thumbnail: null

Ontroerend gebaar: Fiorentina verlengt het contract van overleden aanvoerder Davide Astori

Fiorentina heeft besloten het contract van haar overleden aanvoerder Davide Astori, gestorven in de nacht van zaterdag op zondag, te verlengen. Astori stond de dagen voor zijn overlijden erg dicht bij een contractverlenging. Het salaris van de speler zal worden doorgestort aan de familie. Dat kondigde Giovanni Malago, de voorzitter van het Italiaans Olympisch Comité (CONI) maandag aan.

Malago beschreef het als een zeer mooie geste van de familie Della Valle, de eigenaar van de Florentijnse club.

De 31-jarige verdediger vervoegde Fiorentina in de zomer van 2015. Hij stierf zaterdagnacht in een hotel in Udine, waar hij samen met zijn team de wedstrijd op de 27e speeldag van de Serie A voorbereidde. Astori laat een vrouw en een dochter van twee jaar oud achter.

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

Doodsoorzaak van Italiaans international die onverwacht stierf op hotelkamer is gekend

© EPA-EFE

De Italiaanse voetbalwereld is in rouw en er wordt zondag niet gevoetbald in de Serie A. De reden is het plotse en onverwachte overlijden van Fiorentina-kapitein Davide Astori. Volgens de procureur stierf Astori “natuurlijke dood”.

De 14-voudig Italiaans international was pas in januari 31 jaar en twee weken geleden vader geworden, maar overleed in zijn slaap in een hotel in Udine. Daar moest hij normaal gezien vandaag een wedstrijd spelen met zijn Fiorentina tegen het Udinese van Bram Nuytinck (ex-Anderlecht).

Het levenloze lichaam van Astori werd zondagochtend gevonden op zijn kamer van het La di Moret Hotel. Fiorentina bevestigde het nieuws op zijn website en spreekt van een “plotse ziekte”. “We zijn geshockeerd door het overlijden van onze kapitein. Dit is een vreselijke situatie. We hopen op respect voor zijn familie, zeker vanuit de media.”

Ondertussen heeft er vandaag al een autopsie plaatsgevonden. Daaruit bleek dat Astori een “natuurlijke dood” gestorven. De oorzaak zou een hartstilstand zijn, zo maakte de procureur van Udine, Antonio de Nicolo, zondag aan de Italiaanse pers bekend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Hij kwam niet opdagen bij het ontbijt om 9 uur terwijl hij normaal de eerste is”, voegde de persverantwoordelijke van Fiorentina toe aan de officiële communicatie. “En dus gingen ze even controleren want Davide sliep alleen op een kamer.”

Astori was een jeugdproduct van Milan maar verhuisde in 2008 naar Cagliari, waar hij samenspeelde met Radja Nainggolan. Via AS Roma kwam de centrale verdediger bij Fiorentina terecht, waar hij de laatste twee seizoenen kapitein was.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer