AFP
Volledig scherm
© AFP

Gespietst en opgehangen: dorpelingen maken bedreigde Sumatraanse tijger af

BuitenlandGespietst en opgehangen aan een balk onder het plafond. Dat is het trieste lot van een Sumatraanse tijger die door enkele inwoners van het Indonesische dorpje Hatupangan werd vermoord. De Sumatraanse tijger is echter een bedreigde diersoort. Er zouden nog amper 500 Sumatraanse tijgers in het wild leven.

23 reacties

  • Garnik Margaryan

    4 jaar geleden
    Er zijn er nog amper 500 Sumatraanse tijgers over op de wereld en de hatupanganse volk gaat het dier met geweld vermoorden en zijn ingewanden er uit treken.Dat de mensen zo ver zouden gaan om van een dier af te komen.
  • eric maier

    4 jaar geleden
    de mens blijft het resterende gebied waarin deze leven, bevolken. normaal dat er soms eentje word aangevallen. Bovendien is de mens wel de oorzaak dat hun jachttereinen verdwijnen. En dan gaan ze maar meteen de rest ook afmaken, de tijger heeft het gedaan. goede bezig. Misschien de bevolking eens sensibiliseren.
  • Gaston Foubert

    6 jaar geleden
    In de zoo kunnen deze dieren moeilijk de mens ontwijken met een paar tientallen meters oppervlakte. Geen appelen met peren vergelijken.
  • Karel Van Geel

    6 jaar geleden
    De bedreigde dorpelingen zorgden er voor dat er geen bedreiging meer is meer is hier niet over te zeggen.
  • Gaston Foubert

    6 jaar geleden
    Dat dier vormde helemaal geen bedreiging voor de mens want zal zoals elk ander dier de mens vermijden. Het kan een bedreiging zijn geweest voor de veestapel en doordat ze er geen vat op kregen werd er aan de duivel gedacht. Lees het boek "De menseneter van Tjarinti" en je leert de tijger kennen. Zijn levenswijze, zijn sluwheid, hoe hij jaagt en hoe je hem kunt verjagen door simpelweg bezwete keding op te hangen. Leer de natuur kennen, er is plaats voor iedereen.