Een meisje op de Kalas Girl's basisschool, die slachtoffers van besnijdenissen en kindhuwelijken opvangt in het dorpje Amudat in het noordoosten van Oeganda.
Volledig scherm
Een meisje op de Kalas Girl's basisschool, die slachtoffers van besnijdenissen en kindhuwelijken opvangt in het dorpje Amudat in het noordoosten van Oeganda. © AFP

Unicef: "Aantal kindhuwelijken daalt, maar de strijd is nog niet gestreden"

Het afgelopen decennium is het aantal kindhuwelijken gedaald met 15 procent. Dat zegt Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties (VN). De VN willen deze praktijk tegen 2030 de wereld uit, maar daarvoor zullen er nog meer inspanningen moeten worden geleverd. Het aantal meisjes dat getrouwd is als kind, wordt door Unicef geschat op 12 miljoen per jaar.

5 reacties

  • guy perain

    6 jaar geleden
    Jaaa...das zeker....Nog wat meer centen vragen aan de gewone burger om jullie ''leden'' te onderhouden!! Doe gewoon wat meer aan geboortebeperking in die landen(door sterilisatie na 1 kind) en je hebt een paar grote problemen minder!!
  • Klara De Smet

    6 jaar geleden
    Wereldwijd gratis anticonceptie en onderwijs voor alle kinderen in ruil voor minder geld voor wapens en een plafond voor de superrijken dat zou de wereld zoveel mooier maken.
  • Valentijn Jacobs

    6 jaar geleden
    En dit is dan nog alleen in ons land, wat moet dat dan wereldwijd zijn?
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    komt alleen maar door de interne oorlogen die in africa momenteel lopen,en niks anders en daar gaat unicef ook niks aan kunnen veranderen,net zoals afgesproken huwelijken in de islam,vegen aan jullie wetten hun sandalen aan
  • Jean Paul Peelis

    6 jaar geleden
    Hoe kan die daling worden vastgesteld? In het artikel wordt gebruik gemaakt van een "schatting". In de landen waar kindhuwelijken deel uitmaken van het dagelijkse leven, bestaat geen administratie. Het lijkt dus meer op nattevingerwerk van een nutteloos en duur orgaan, in casu de VN.