© rr

Kris Bosmans bezorgt België zevende medaille op Paralympische Spelen

Wielrenner Kris Bosmans heeft België vrijdag een zevende medaille bezorgd op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Hij werd tweede in de wegrit, klasses C1-2-3.

In een sprint met vier moest de 36-jarige Bosmans de Duitser Steffen Warias laten voorgaan. De Italiaan Fabio Anobile kaapte het brons weg voor de neus van de Colombiaan Esneider Munoz Marin. Diederick Schelfhout, de tweede Belg in koers, haalde de finish niet. Hij moest opgeven na een valpartij.

Toch ontgoocheld"

Bosmans raakte op het schiereiland Pontal ingesloten voor de laatste bocht. Vanuit de vierde positie sprintte hij alsnog naar zilver. "Ik ben ontgoocheld", zei Bosmans meteen na de wedstrijd. "Ik wist dat ik niet op links moest zitten, maar toch deed ik het. Als een nieuweling liet ik mij wegdrummen." Even later kwam het besef dat hij toch eremetaal had behaald op de Paralympische Spelen. "Daarvoor ben ik naar hier gekomen, maar ik had natuurlijk wel een droomscenario voor goud", besloot de 36-jarige Bosmans, die hemiplegie heeft.

Voor Bosmans is het de eerste paralympische medaille. Vier jaar geleden werd hij in Londen vijfde in de wegrit. De Belgische delegatie zit nu aan vier keer goud en drie keer zilver. Eerder veroverden tafeltennissers Laurens Devos en Florian Van Acker en rolstoelsprinter Peter Genyn goud, dressuurruitster Michèle George één keer goud en één keer zilver en rolstoelatlete Marieke Vervoort zilver.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer