Leerlingen en leraren verlaten de Marjory Stoneman Douglas High School nadat ze er voor het eerst weer zijn teruggekeerd na de schietpartij.
Volledig scherm
Leerlingen en leraren verlaten de Marjory Stoneman Douglas High School nadat ze er voor het eerst weer zijn teruggekeerd na de schietpartij. © AFP

Florida past wapenwetgeving aan na dodelijke schietpartij in school

De Senaat in de Amerikaanse staat Florida heeft maandag nipt ingestemd met een aanpassing van de wapenwetgeving. Als gevolg van de schietpartij die in februari in een school in diezelfde staat aan zeventien mensen het leven heeft gekost, worden heel wat regels aangescherpt. Tegelijkertijd wordt er ook werk gemaakt van de bewapening van leerkrachten.

7 reacties

  • vanessa ghesquiere

    6 jaar geleden
    Gaan ze dan ook iets doen aan laffe agenten die hun eigen school niet beschermen of de FBI die de waarschuwingen van mensen niet serieus neemt. Nee zeker he want tis allemaal de schuld van trump terwijl obama in 8 jaar tijd ook niks verandert heeft
  • Rudy Van Schelvergem

    6 jaar geleden
    Het zijn vooral die aanvalswapens die ze moeten verbieden. Pistool of revolver moet kunnen om u eigendom te verdedigen. Niet zoals in België waar je niets mag doen dan u te laten vermoorden door inbrekers en criminelen.
  • guido Bervoets

    6 jaar geleden
    Het is nog maar een pleister op een houten been maar het is alleszins een begin. Hopelijk volgen er nog meer staten die het drastischer aanpakken en alle semi-automatische wapens totaal verbieden. Op de republikeinen en Trump in Washington moet je niet wachten.
  • cecil atherton

    6 jaar geleden
    Een klucht in het vierkant dus. De grondwet voorziet reeds in het absolute recht van iedereen om wapens te dragen, dus leraren en leerlingen ook, om zich te kunnen verdedigen mocht dat nodig zijn. En belgische toestanden ook daar, (illegitieme) wetten stemmen die niet stroken met de grondwet, als het de 'linkse' meute maar goed uitkomt.
  • Gilles Standaert

    6 jaar geleden
    Allemaal goed en wel, en wat gaat dat helpen als de politie en FBI weer "toevallig" fameuze steken laat vallen? In dit land hebben we ook mensen die met wetten staan te zwaaien maar nooit in werking treden of worden toegepast.