thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Kan je gezond eten zonder veel geld uit te geven? Deze politica testte het uit

Maximaal 60 euro per week uitgeven en toch gezond leven, dat was de uitdaging die Brussels parlementslid Hannelore Goemand (SP.A) zichzelf oplegde vorige week. Dit naar aanleiding van het nieuws dat één op de drie Brusselaars wekelijks met dat bedrag moet rondkomen voor alle uitgaven - van voeding tot ontspanning en extra kosten. Maar is gezond eten ook echt duurder dan junkfood? 

22 reacties

  • glenn wouters

    6 jaar geleden
    60 euro per man per week? Ikwou dat wij dit te besteden hadden. Na aftrek van de kosten moeten wij het met minder doen. En dat omdat je invalide bent en in een toestand zit waar je niet om gevraagd hebt, en waar je niks aan kan doen. Maar we eten gezond, kopen seizoen groenten, vriezen veel in, maken zelf jam, etc... Maar feit is wel dat je voor de prijs van 1 bloemkool, 20 diepvries curryworsten kan kopen en een zak diepvries friet. Dus wat kiezen de meesten dan?
  • gustaaf carpels

    6 jaar geleden
    Beste mr.cuypers ik heb nog nooit groente of fruit Goedkoper bij de boer gekocht dan bij de supermarkt en ik heb er al bij honderden gestopt. Zowel in Belgie als in Nederland geloof me nog niet 1 keer.
  • peter colson

    6 jaar geleden
    "zo kunnen ze eens zien en ervaren hoe mensen rond moeten komen." Vergeet niet, beste Wim Tytgat, dat de verkiezingskoorts in het land is. Nu zijn ze allemaal meevoelend en begripvol, voor potentiële kiezers. Eens de stemmen binnen zijn kan het geen barst schelen. De socialisten hebben sinds 1976 13 ministers van pensioenen geleverd. Het zijn verkiezingen en nu spuien ze allerlei voorstellen om de pensioenen te verhogen. Dat konden ze de voorbije 13 keer niet?
  • ronny cuypers

    6 jaar geleden
    Sommige politici hebben blijkbaar wat gezond verstand nodig. Seizoensgroenten zijn altijd goedkoop. Zeker als je bij de boer of op de markt winkelt. Sporten kan zo goed als gratis (wandelen, joggen, fietsen, enz...). Vlees van degelijke kwaliteit is ook te vinden, zolang je niet iedere dag een kalfslapje op je bord wil hebben.
  • Wim Tytgat

    6 jaar geleden
    Ik vindt dit eens goed, zo kunnen ze eens zien en ervaren hoe mensen rond moeten komen. Want veel politiekers denken dat ieder werkende mens een middenstand leven leidt.