Federaal minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) in de Commissie voor de Financiën en de Begroting .
Volledig scherm
Federaal minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) in de Commissie voor de Financiën en de Begroting . © Photo News

Begrotingsinspanning van 20 miljard euro nodig om staatsschuld terug te dringen tot 60 procent van bbp

België moet tegen 2024 een budgettaire inspanning van 20,6 miljard euro leveren om de staatsschuld in 2032 terug te kunnen brengen tot 60 procent van het bbp. Dat blijkt uit berekeningen van de Europese Commissie die dinsdag te lezen staan in Le Soir.

82 reacties

  • Herman Cohen

    6 jaar geleden
    Begin met alle deel-en gewestregeringen af te schaffen Eén (klein) land één regering. Schaf de overbodige kabinetten af.Beperk de leiding van steden en gemeenten. Einde stellen aan overheids vzw, intercommunales e.a.. Einde stellen aan overheidssteun aan bedrijven. Voer een vermogensbelasting in en belast elke vorm van inkomen gelijk. Schaf salariswagens af. T'is een begin.
  • Aaa Aaa

    6 jaar geleden
    een ding is Europa goed , de druk op onze politici zetten , anders bleef de schuld groeien !!
  • Peter Smets

    6 jaar geleden
    In Luxemburg, Panama en de Bahama's lachen ze zich een bult als ze dit artikel lezen.
  • André Van Laethem

    6 jaar geleden
    @dominique castelein : Ofwel ben je heel jong ofwel heb je de Belgische geschiedenis niet gevolgd van de politiek. De Volksunie heeft al veel langer in de politiek gezeten dan 4 jaar he. De meeste wetten onder Di Rupo hebben ze meegestemd. Dus nu komen zeveren is echt niet normaal. Maar je hebt gelijk, de Rooie zijn evenmin te vertrouwen als de NVA. Die moeten waarschijnlijk hun collaboratieschulde van WO2 nog afbetalen.
  • Rik Connaerdt

    6 jaar geleden
    De enige manier om dit te bereiken is te snoeien in de sociale zekerheid.