Jürgen Eeckhout
Volledig scherm
© Jürgen Eeckhout

MUG crasht onderweg naar interventie in Gent

Een MUG is deze voormiddag op het kruispunt van de Voorhavenlaan met de Rotterdamstraat in Gent gecrasht terwijl die onderweg was naar een interventie in de Voorhavenkaai. Daar was iemand op straat plots in elkaar gezakt en het bewustzijn verloren. 

36 reacties

  • Sven Floryn

    6 jaar geleden
    Volgens de wegcode (art. 38) moet elke weggebruiker onmiddellijk de doorgang vrijmaken en voorrang verlenen; zo nodig moet hij stoppen, zodra het speciaal geluidstoestel het naderen van een prioritair voertuig aankondigt.
  • Johnny Dubois

    6 jaar geleden
    Wegcode is duidelijk: zodra het speciale geluidstoestel het naderen van een prioritair voertuig aankondigt, moet elke weggebruiker de doorgang vrijmaken, voorrang verlenen en zonodig stoppen. Geen discussie mogelijk.
  • Kristof Van den Broeck

    6 jaar geleden
    Thomas Rothiers, je kent er niets van! Een prioritair voertuig heeft absolute voorrang en regels zoals voorrang aan rechts gelden dan niet. Bovendien ‘neem je je voorrang niet’, voorrang word je verleend en daar moet je je van vergewissen voor je doorrijdt. Op basis van jou domme reactie zou men jou rijbewijs moeten vernietigen, want je bent duidelijk zelf een gevaar op de baan!
  • Thomas Rottiers

    6 jaar geleden
    Voorrang van rechts is altijd toepasbaar. Ook voor mug en dergelijke. Het is niet omdat het een serene heeft dat hij verkeersregels mag overslaan. Prioritaire voertuigen moeten zeker zijn dat ze hun gezien hebben en vertragen indien ze niet zeker zijn. Jammer dat persoonvoertuig al op voorhand in de pers schuld krijgt.
  • Roland Coppitters

    6 jaar geleden
    Toch mss een raad ter overweging: Muziek in de auto niet te luid stellen. Was hier mss niet van toepassing. Is maar een algemene bedenking. Ook is het niet steeds duidelijk van waar ergens het geluid komt.