Damso, hier tussen Eden Hazard en Michy Batshuayi, zou de WK-hymne voor de Rode Duivels maken. De Vrouwenraad ziet dat liever niet gebeuren.
Volledig scherm
Damso, hier tussen Eden Hazard en Michy Batshuayi, zou de WK-hymne voor de Rode Duivels maken. De Vrouwenraad ziet dat liever niet gebeuren. © RV

Vrouwenraad ten strijde tegen WK-lied van 'seksistische' Damso

Rode DuivelsDe partners van de Belgische voetbalbond (KBVB) moeten hun sponsoring herbekijken als de Brusselse rapper Damso de officiële WK-hymne mag maken. Daartoe roept de Vrouwenraad op in haar campagne Kick Out Sexism. "Zijn teksten staan bol van minachting en verbaal geweld tegenover vrouwen."

9 reacties

  • Rosette Van Daele

    6 jaar geleden
    Dat ze eerst leren ons volkslied mee te zingen die dik verdiende spelers ze hebben hier in België alle kansen gekregen om het ver te schoppen en nu gaan ze dat stuk krapul nog een beetje opdringen aan de Belgische bevolking dank u sponsors dat jullie afhaken
  • Lydie Teblick

    6 jaar geleden
    Slongs Dievanongs dringend uw lied SUCCES verzekerd !!!!!!x
  • domien deschutter

    6 jaar geleden
    13 in een dozijn - franstalige muziek die enkel bekend is door de zwarte spelers onder de duivels ... triestig. Ik denk niet dat de Vlaamse Belgen hierop zitten te wachten. Nuja, misschien is het lied wel als de mogelijkheden op het WK van de duivels: snel uitgezongen!
  • Annelies Vandenbroeck

    6 jaar geleden
    Wat een crap die rap. Neem beter ' Turn the beat around' ok geen lied voor de voetbal, maar wat een rythme, Da s muziek. Loosers.
  • Kim Schoonbaert

    6 jaar geleden
    Sommige vrouwen geven zichzelf het etiket minderwaardig te zijn. Gelijkheid moet er zijn maar steeds gaan janken is ook geen oplossing.