Een beeld uit 'Femme de la rue', de documentaire die Sofie Peeters in 2012 maakte over seksuele intimidatie op straat in Brussel. Ze filmde toen met een verborgen camera hoe ze werd lastiggevallen door mannen die haar naroepen of beledigen.
Volledig scherm
Een beeld uit 'Femme de la rue', de documentaire die Sofie Peeters in 2012 maakte over seksuele intimidatie op straat in Brussel. Ze filmde toen met een verborgen camera hoe ze werd lastiggevallen door mannen die haar naroepen of beledigen. © RV

'Blijf van mijn lijf': Brussel lanceert eerste Belgische applicatie tegen intimidatie op straat

Brussels staatsecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V) heeft vandaag de app 'Blijf van mijn lijf' gelanceerd. Samen met de vzw "Touche Pas A Ma Pote" ontwikkelde ze een app waarop vrouwen en mannen melding kunnen maken van straatintimidatie en omstanders kunnen mobiliseren om te komen helpen.

7 reacties

  • SAM Bedfort

    6 jaar geleden
    Dit doet me denken aan het advies van de Berlijnse burgemeester nadat er duizend vrouwen verkracht werden op oudejaarsavond. Haar advies was toen om op armlengte afstand te blijven. Het is onwaarschijnlijk wat deze legislatuur verzint.
  • SAM Bedfort

    6 jaar geleden
    Dat zal indruk maken. Politie komt zelfs te laat, wanneer op de snelwegen huwelijksfeesten georganiseerd worden. Wat zouden ze hier dan mee gaan doen?
  • Gabriele Frontini

    6 jaar geleden
    Ik ben bang dat deze app te veel misbruikt zal worden door vrouwen ...
  • bruno dutry

    6 jaar geleden
    waar gaan we naar toe, enkel mannen zoals in de moslimwereld of moeten we onze mooie vrouwen/cultuur opsluiten. denk het niet. Go HOME en laat onze wereld voor wat het is.
  • Yolanda Aleven

    6 jaar geleden
    Ja, natuurlijk, dat schorremorrie zal zich zeker laten beteugelen door een appje ...