Direct naar artikelinhoud
TV-tips

De favoriete tekst van Bart De Wever (en 4 andere tv-tips)

Tom Cruise in 'A few good men'.Beeld A Few Good Men

Voetbal, een filmklassieker of de favoriete tekst van Bart De Wever? Deze tv-avond heeft weer enkele verrassingen in petto. Dit zijn onze tips.

A few good men

VTM diept vanavond de filmklassieker A few good men nog eens op. Twee mariniers op de basis van Guantánamo op Cuba willen een collega een lesje leren, maar die komt hierbij om het leven. De twee moeten zich voor de krijgsraad verantwoorden. Dit robuuste rechtbankdrama werd geschreven door Aaron Sorkin, wat betekent dat de personages zich heel vlot en beleerd uitdrukken over het al dan niet opvolgen van militaire bevelen, loyaliteit onder soldaten, strafdiscipline en de verschillen tussen burgerplicht en legertucht. Jack Nicholson steelt de show als de tirannieke kolonel Jessup.

Om 22.50 uur op VTM

Alloo bij

Jill Peeters is weervrouw, klimaatactiviste, vergadert bij de Verenigde Naties in New York en is ook moeder, maar hoe ontspant ze zich? Luk Alloo volgt haar niet alleen bij haar werk voor VTM Nieuws en tijdens andere tv-optredens, maar ook naar haar favoriete koffiebar. Ze trekken onder meer samen naar de markt en gaan naar de Leuvense universiteit, waar Jill de opleiding geografie volgde.

Alloo bij
Beeld rv

Om 21.40 uur op VTM

DM Zapt

Blijf op de hoogte van het beste op tv en Netflix via Facebook Messenger

Onze chatbot DM Zapt is de beste manier om nieuwe series en tv-programma's te ontdekken. Druk op de knop hieronder en ga het gesprek aan:

Chat nu met DM Zapt

2DOC: Een nieuwe morgen

Wat als een verzorgingstehuis voor bejaarden door bezuinigingen allerhande te kampen krijgt met een heleboel lege kamers? In de Nederlandse stad Utrecht bedacht het zorgcentrum Tuindorp Oost daarvoor een op papier nogal gedurfd initiatief. Met de gedachte om wat meer leven in de brouwerij te krijgen, gaf men 41 jonge mensen de kans om in te trekken in de serviceflats. Deze documentaire gaat na hoe de werelden van jong en oud met elkaar versmelten.

Om 22.55 uur op NPO2

UEFA Champions League

Paris Saint-Germain verwelkomt vanavond Real Madrid voor de achtste finale van de UEFA Champions League. De heenwedstrijd eindigde op een 3-1-overwinning voor Real Madrid, dat daardoor met vertrouwen naar het Parc des Princes afzakt. De Parijzenaars missen bovendien hun sterspeler Neymar, die op 25 februari tegen Marseille een dubbele blessure opliep. De Braziliaan moest toen het veld verlaten met een verstuiking in zijn rechterenkel en een barstje in een middenbotsbeentje. Zijn rentree wordt pas in mei verwacht.

UEFA Champions League
Beeld Photo News

Om 20.15 uur op Q2

Winteruur

Opvallende gast in Winteruur, het programma waarin comedian Wim Helsen niet meer nodig heeft dan een kort gesprek van tien minuten om dieper in te gaan op de favoriete tekst van zijn gast. Vandaag is dat niemand minder dan de Antwerpse burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever. Welke tekst heeft voor hem een bijzondere betekenis en inspireert of beïnvloedt hem?

Winteruur
Beeld rv

Om 22.55 uur op Canvas

Een volledig overzicht vindt u op de tv-pagina van De Morgen