Mishandelde Turpin-kinderen krijgen bezoekje van wereldberoemde muzikant

De hele wereld leefde begin dit jaar intens mee met de dertien kinderen van het gezin-Turpin: jarenlang mishandeld door hun ouders, werden ze in januari bevrijd uit het horrorhuis waar ze sinds hun geboorte vernederd en uitgehongerd werden. En terwijl hun ouders hun proces afwachten, proberen de kinderen zich aan te passen aan de buitenwereld. Die bracht zeven van hen maandag een bezoekje in de vorm van een wereldberoemde muzikant.

jvh

De veelvuldig bekroonde violist Yo-Yo Ma gaf maandag een optreden in het ziekenhuis van de Californische stad Corona. De 62-jarige meervoudige Grammy-winnaar maakte niet bekend dat hij optrad voor de Turpin-kinderen, hij hield het op Twitter op de mededeling “Heel dankbaar dat ik muziek en tijd kon spenderen met de mensen van Corona”. Het was het lokale Mercury News dat berichtte dat ook de zeven meerderjarige Turpin-kinderen (vijf mannen en twee vrouwen) bij het optreden aanwezig waren. De zes minderjarige kinderen worden in een ander ziekenhuis opgevangen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De kinderen, die van de lokale bevolking de bijnaam “The Magnificent 13” kregen, krijgen in het Corona Regional Medical Center verschillende therapieën in hun herstel, zoals bijvoorbeeld muziektherapie. De voorstelling van Ma duurde 30 minuten, en maakte volgens aanwezige dokters een grote indruk op de kinderen.

Vader David en moeder Louise zitten intussen in voorhechtenis in afwachting van hun proces voor aanklachten van foltering en kindermishandeling. Ze riskeren een levenslange gevangenisstraf.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER