© ANP XTRA

"Koppeling loon aan anciënniteit beperken in de tijd"

De koppeling tussen verloning en anciënniteit zou beperkt moeten worden in de tijd. Dat stellen een aantal onderzoekers van de Vlerick Business School in samenwerking met het HR-consultancybedrijf Hudson. De onderzoekers baseren zich op het feit dat de loonspanning tussen jongere en oudere werknemers in België tot de hoogste van Europa behoort. "We leven en werken ook langer. Er is dus nood aan een nieuwe loonsystematiek, gebaseerd op een mix van ervaring, prestaties en flexibele verloning".

28 reacties

  • Joris Claes

    6 jaar geleden
    Komt het nog wa meer pikke bij de werkmens. waarom zouden nog tot uw 67 moete werke als ge toch ni meer verdient. Beter rap de grond in.
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    De verhouding van loon tussen CEO en arbeider tot in laagste graad moet kleiner,waarom moet een bankdirecteur 400X meer verdienen dan voltijdse poetsvrouw/man bij diezelfde bank? Dus ja,hier valt iets over te zeggen.
  • Ronny Biesen

    6 jaar geleden
    Buig u eens over het feit dat CEO's 50% opslag krijgen bij ING en wereldwijd miljoenen verdienen tegenover de luttel paat duizend die een werknemer krijgt. Dat kan ons meer opleveren.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Er bestaan in de meeste sectoren loonschalen die afgesproken werden in CAO's en die gekoppeld zijn aan leeftijd en aantal jaren ervaring.
  • René Van Halen

    6 jaar geleden
    Ik stel mij toch vragen bij de competentie van de Vlerick school. In een bedrijf worden arbeiders niet meer betaald als ze meer anciënniteit hebben. Meestal komen ze door het verwerven van competenties in functies met een hogere loonschaal. Misschien zal de manager, een man van in de vijftig het gemiddelde loon voor de vijfenvijftigjarigen naar omhoog trekken.