© Google Street View

Antwerpenaren hangt celstraf én schadevergoeding van miljoen euro boven het hoofd

In het Nederlandse Assen start vandaag het proces tegen drie Antwerpenaren en een Amsterdammer die verdacht worden van een fatale overval in Gees, in het noorden van Nederland. De nabestaande van slachtoffer Koen Elders eist ruim 1.170.000 euro schadevergoeding.

dvd

Op 30 juni 2016 drongen drie mannen het huis van Koert Elders (69) aan de Dorpsstraat in Gees binnen, waar hij met zijn vriendin woonde. Ze waren geschminkt en gemaskerd en eisten geld. Daarbij gebruikten ze zodanig veel geweld dat het slachtoffer, dat recreatiebungalows aan Oost-Europese arbeiders verhuurde, ter plaatse overleed.

Drie van de verdachten, Yero V. (22), Fidan J. (25) en Anouar K. (27) zijn afkomstig van Antwerpen. De vierde verdachte, Amsterdammer Abdelhak B., werd in 2010 nog veroordeeld tot ruim vijf jaar cel voor een overval. Hij zegt in deze zaak alleen gereedschap te hebben geleverd voor de overval en ontkent in Gees te zijn geweest.

De vriendin van Koert Elders, die tijdens de feiten onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen werd om een kluis te openen en sieraden af te geven, eist meer dan een miljoen euro schadevergoeding. Het proces duurt vier dagen. De strafeis volgt later deze week.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER