© *

Mama deelt foto die niets aan de verbeelding over laat: "Je littekens en je flubberbuik definiëren je niet"

De Britse Emily Marson beviel in december van een tweeling na een keizersnede en dat heeft duidelijk zijn sporen achtergelaten op haar lichaam. Niet dat ze zich schaamt voor haar 'nieuwe' lijf met een groot litteken en een buik vol striemen, nee ze wil zelfs andere kersverse mama's aansporen om hun lijf te aanvaarden zoals het is. Daarom deelde ze op Instagram een foto die niets aan de verbeelding overlaat.

flb

Na een moeilijke zwangerschap mocht Emily Marson een paar maanden geleden haar zoontjes Arthur en Finley in haar leven verwelkomen. Sindsdien deelt ze op Instagram regelmatig foto's van haar nieuwe gezinnetje en de evolutie die de jongens doormaken. Meestal gaat het om beelden van de twee, maar ze deelde onlangs ook een foto van haar eigen lichaam en had daar een belangrijke boodschap bij.

(lees verder onder foto)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Dit is een heel persoonlijk post, maar het is nu vier maanden geleden dat ik bevallen ben en ik begin eindelijk mijn nieuwe lichaam te omarmen. Het is 36 weken een thuis geweest voor mijn twee mooie baby's en het heeft vijf weken borstvoeding gegeven. Mijn zwangerschap was allesbehalve makkelijk, de jongens werden te vroeg geboren en ik lag enkele keren in het ziekenhuis door uitdroging en vroege weeën", klinkt het.

Kleine opoffering

"Onze lichamen maken heel wat mee, veranderen behoorlijk en worden flink op de proef gesteld. Maar ik ben zo trots op mezelf dat ik zulke prachtige kinderen heb gedragen en hen eten, warmte en liefde heb gegeven, dingen waarvan ik dacht dat ik ze niet te bieden had. Het litteken dat ik voor de rest van mijn dagen zal hebben, is maar een kleine opoffering voor een leven vol mooie herinneringen met mijn familie."

Om af te sluiten, wil ze ook andere vrouwen een hart onder de riem steken. "Jouw striemen definiëren je niet, noch je littekens en flubberbuik. Je bent fantastisch, je bent een moeder en het licht in de ogen van je baby's. Ik wou dit delen om de realiteit van onze lichamen weer te geven en om aan te tonen dat het oké is om niet perfect te zijn, want dat ben je in hun ogen wel."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gezin