Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Thinkstock

"Ik wil blijven werken": havenarbeider (67) vecht verplicht pensioen aan

Een 67-jarige man uit Zuienkerke heeft aan de Brugse arbeidsrechtbank gevraagd om zijn verplicht pensioen als havenarbeider ongedaan te maken. Zijn advocaat Jan Hofkens pleitte deze namiddag dat zijn cliënt gediscrimineerd wordt op basis van zijn leeftijd.

52 reacties

  • james vroman

    6 jaar geleden
    kan gebeuren als je heel je leven geboemeld hebt en dan op je oude dag van geen hout pijlen niet meer kan maken ..
  • Eric Van Gestel

    6 jaar geleden
    Als politici zolang mogen aanblijven totdat zij dagelijks wartaal uitslaan op tv en in de kranten , waarom dan deze man niet ? Elke Belg gelijk voor de wet dacht ik zo . Anders moet ' die van Groen ' ook weer opstappen - verplicht !
  • Erik De Muynck

    6 jaar geleden
    Langer werken is alleen voor afgedankte politiekers.
  • Maurice Berden

    6 jaar geleden
    Als die man zijn werk nog even goed kan doen als een jonge werkkracht laat hem werken als hij dat wil. Wordt hij langer dan 3 maand ziek, onmiddellijk pensioen !
  • avelino garcia

    6 jaar geleden
    Ik heb zelf 38j als dokwerker gewerkt in de haven van Gent , wat ik zeker weet is dat diegenen die langer willen werken als dokwerker een job hebben als foreman, kraanman en etc, diegenen die dagelijks moeten afdalen in zeeschepen en nooit op voorhand weten welke job ze zullen moeten aanvaarden in het aanwervingslokaal zullen zeker niet vragen om langer te mogen werken integendeel als ze kunnen stoppen op hun 55j zullen de meesten zeker niet wachten.