© BELGA

Beerschot-speler Alexander Maes wordt toch geschorst en mist match van de waarheid tegen Cercle

De Geschillencommissie van de Belgische Voetbalbond heeft Beerschot-speler Alexander Maes dinsdag veroordeeld tot een schorsing van één match en een boete van 200 euro na zijn rode kaart in de heenmatch van de finale van de Proximus League. De middenvelder mist zo de levensbelangrijke return zaterdag op het veld van Cercle.

Beerschot Wilrijk moest zondag een 1-0 voorsprong tegen Cercle Brugge gedurende een halfuur met een man minder verdedigen. Bij een zeldzame Brugse tegenprik wilde Maes, pas terug uit blessure, het leer ontzetten. De middenvelder trapte ongelukkig naast de bal en plantte zijn studs op de dij van Omolo. Scheidsrechter Nicolas Laforge trok rechtstreeks rood voor de “brutale fout die de fysieke integriteit duidelijk in gevaar brengt”.

De Mannekes weigeren de twee speeldagen schorsing die het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) als minnelijke schikking voorstelde aan de middenvelder. De Geschillencommissie bracht de schorsing terug tot één speeldag, maar dat betekent dus dat Maes de terugmatch van de waarheid zal missen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer