Kim Jong-nam (links) en zijn halfbroer, de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Volgens de VS heeft het Noord-Koreaanse regime de moord op touw gezet en het uiterst giftige zenuwgas VX gebruikt.
Volledig scherm
Kim Jong-nam (links) en zijn halfbroer, de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Volgens de VS heeft het Noord-Koreaanse regime de moord op touw gezet en het uiterst giftige zenuwgas VX gebruikt. © AP

VS: "Noord-Korea doodde halfbroer Kim Jong-un met zenuwgas"

Noord-Korea is verantwoordelijk voor de moord op Kim Jong-nam, de halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jung-un. Dat is het oordeel van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens de VS heeft het Noord-Koreaanse regime de moord op touw gezet en het uiterst giftige zenuwgas VX gebruikt.

17 reacties

  • Jacques De Meulemeester

    6 jaar geleden
    Trump is een beetje jaloers omdat hij de toenadering tussen Noord en Zuid niet heeft meebedisseld... Misschien komt er nog een tweet dat het wel door hem komt!
  • guido Bervoets

    6 jaar geleden
    Net nu er toenadering is en er sprake is van een nucleaire stilstand zullen de United Far West of Trump eens de moraalridders gaan uithangen. Ze hebben in 2003 ook eens de moraalridders uitgehangen in Irak waardoor we nu nog altijd in zware problemen zitten.
  • Carla Van Geel

    6 jaar geleden
    Nergens sprake van bewijzen. En zelfs indien het zo zou zijn is het niet aan de VS om rechter te spelen. Die sancties treffen enkel de bevolking die zo nog meer uitgehongerd wordt en dat is een ergere misdaad.
  • René Lippeveld

    6 jaar geleden
    Eigenlijk komt men na ampel beraad met zichzelf en zijn gezond boerenverstand maar tot één besluit: er wordt ons, politiek gesproken, in binnen- en buitenland meer nieuws (dat er toe doet !) onthouden dan er ons wordt meegedeeld. Wat weten we nu écht over onze luchtkwaliteit, het klimaat, ‘moorden’ op hoog niveau, de overbevolking ? In eer en geweten ? Niks toch ?
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Trump wordt stillaan "kinds". Wat heeft de VS te maken met een moord op een Noord-Koreaanse "onderdaan" ? Neemt Pyongyang sanctie's tegen VS omdat er "dagelijks" moorden gebeuren op Amerikaanse "onderdanen" in de VS ? Het Witte Huis wordt een "verzamelplaats" van demente Uncle Sam's.