Lijnen wil dat er blijvende aandacht komt voor het probleem. "Omdat het psychische geweld zo ingrijpend is en het slachtoffer in dagelijkse angst leeft. Elke klacht moet grondig onderzocht worden."
Volledig scherm
Lijnen wil dat er blijvende aandacht komt voor het probleem. "Omdat het psychische geweld zo ingrijpend is en het slachtoffer in dagelijkse angst leeft. Elke klacht moet grondig onderzocht worden." © Thinkstock

Helft van klachten over stalking wordt geseponeerd

Van alle klachten over stalking die ingediend worden bij de parketten, wordt 52 procent geseponeerd. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers, die vandaag in de kranten van Mediahuis staan.

15 reacties

  • Chris de Velde

    6 jaar geleden
    Je moet het al tot een klacht krijgen! Meegemaakt: 4 keer naar politie geweest met bewijzen (bewaarde EN afgedrukte SMS en mail berichten). 3 keer te horen gekregen dat ze eens met de stalker gingen praten. Na de 3e keer heb ik GSM nummer en email-adres gewijzigd om het te laten stoppen. Politie wilde zelfs geen PV maken, laat staan een klacht noteren!
  • kamiel Beke

    6 jaar geleden
    Vele vrouwen en mannen zoeken het zelf op, ze duiken van het ene bed in het andere, allemaal via de sociale contacten en media. Als er dan problemen komen, ha ja, de politie moet het maar oplossen.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Niet enkel klachten over stalking worden geseponeerd. Eveneens aangiften van diefstal
  • Herman Janssens

    6 jaar geleden
    Normaal als de officiële Belgische Voetbalbond kiest voor de ‘stimulerende’ teksten van Damso.
  • Fie Dema

    6 jaar geleden
    het grote probleem is dat de verschillende klachten niet altijd worden gebundeld. 1 klacht op zich kan banaal lijken maar meerdere samen geven soms een totaal ander beeld. ik ben 3 jaar gestalkt en telkens seponering tot ik een goeie advocaat onder de arm nam, alles gebundeld en nooit opgeven. blijven klacht indienen... en... met veroordeling tot gevolg (10 maanden effectieve gevangenisstraf)