Het Pius X College moet de ouders van Jules 4600 euro betalen.
Volledig scherm
Het Pius X College moet de ouders van Jules 4600 euro betalen. © Mark Reijntjens

School in Bladel moet boete betalen voor slechte begeleiding bij dyslexie

BuitenlandHet Pius X College in Bladel, een gemeente net over de Nederlandse grens, moet de ouders van een dyslectische oud-leerling een schadevergoeding betalen omdat de school hem niet goed heeft begeleid. Dat oordeelde de rechtbank Oost-Brabant. 

3 reacties

  • René Lippeveld

    6 jaar geleden
    En als de school, die wellicht ook elke euro nodig heeft, dit bedrag betaalt, zijn in het onvolprezen Nederland natuurlijk alle problemen voor dit kind opgelost. Ik zou ook wel willen dat men verstand kon kopen, maar helaas is dat niet het geval. Ik vertrouw dit voor geen haar.
  • Jan Van Overveldt

    6 jaar geleden
    Het Belgische systeem van een "zorgjuf" bestond 60 jaar geleden al in de Antwerpse stadsscholen. Als je in de lagere school iets niet kon volgen dan werd je daar door de meester naar doorverwezen, waar je dan een soort privéles kreeg voor een korte periode. Katholiek onderwijs deed gewoon niets en er studeerde kinderen af die na 6 jaar lager onderwijs niet konden lezen, schrijven of rekenen. En bij het Vlaamse M-decreet stel ik mij grote vragen aangaande de haalbaarheid.
  • Erika De Neef

    6 jaar geleden
    Dacht dat school diende om mensen op te leiden naar werk. Niet dus !