Marc De Roeck
Volledig scherm
© Marc De Roeck

Noodknop binnenkort in elke nieuwe wagen verplicht

Vanaf 31 maart moet elk nieuw model van auto uitgerust zijn met E-call. Dat is een noodknop die de hulpdiensten verwittigt bij een ongeval. De beslissing van de Europese commissie dateert al van enkele jaren geleden, maar wordt nu pas effectief uitgevoerd. De hulpdiensten zelf hebben hun bedenkingen.

39 reacties

  • carlos caballero

    6 jaar geleden
    Wie bang is voor de privacy, nu al is het land bezaaid met camera's, om de paar kilometer worden we al gefilmd, al dan niet met automatische nummerplaatherkenning.
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Ooops....de wakkere burger slikt de politieke leugens niet meer...nog wat meer rook blazen jongens want wij herkennen big brother en spuwen hem uit...misschien eens proberen onder het mom van milieu, dat noodknoppeke minder co2 uitstoot?
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Bij Opel is dat standaard, ze lieten dikwijls de reclame zien met de Opel Mokka.
  • Dan Midden

    6 jaar geleden
    zouden ze dat dan niet beter dit automatisch activeren op het moment dat bvb de airbags afgaan. bij veel zware ongevallen is trouwens autobatterij stuk dus zal er nog weinig elektronisch werken! Is dit niet weeral een mooi staaltje van onkunde van de EU! Een noodknop op je gsm die aangeeft wanneer je bedreigd wordt door vluchtelingen lijkt me iets nuttiger
  • ronny verstraete

    6 jaar geleden
    wie gaat dat betalen ?