Direct naar artikelinhoud
Update

Kraanwagen door middenberm op A12: zware ochtendspits in beide richtingen

Kraanwagen door middenberm op A12: zware ochtendspits in beide richtingen
Beeld Marc De Roeck

Op de A12 tussen Brussel en Antwerpen is er door verschillende opeenvolgende ongevallen sprake van een bijzonder moeizame ochtendspits in beide richtingen. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. 

Alles begon met een vrachtwagen met kraan die omstreeks 4.30 uur richting Brussel reed en door de middenberm is gegaan, om op het wegdek richting Antwerpen tot stilstand te komen.

De hulpdiensten proberen momenteel ter plaatse de kraanwagen weer mobiel te maken, onder meer door de banden te herstellen. Indien dat niet lukt, zal het allicht nog een hele tijd duren voor het gevaarte kan worden verwijderd. 

Richting Antwerpen is de snelweg volledig versperd, ook al omdat er ook een wagen in de gracht belandde toen die de plots opduikende vrachtwagen probeerde te ontwijken. "Een geluk bij een ongeluk is dat het incident gebeurd is tussen de op- en afrit van de Carré", zegt Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum. "Het verkeer kan dus op die manier voorbij het ongeval geraken, maar dat gaat uiteraard veel trager en de file groeit nu snel aan."

Richting Brussel ligt er zand op het wegdek en is er een motorrijder ten val gekomen, al is het niet duidelijk of er een verband is met het ongeval met de kraanwagen. Daar was omstreeks 7 uur nog één rijstrook versperd.

Het Verkeerscentrum raadt aan om nog de hele ochtendspits in beide richtingen voor de E19 te kiezen als alternatief.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...