© Leo van Rens

© Leo van Rens

© Leo van Rens

© Leo van Rens

© Leo van Rens

© Leo van Rens

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

50én Maaseik op bezoek in Vogelsang

In Vogelsang, gelegen in de Eifel nabij de Rursee, proef je de geschiedenis en de beklemmende sfeer van het “duistere” verleden van het opleidingsinstituut van de voormalige Duitse NSDAP.

Leo van Rens

Het begrip Ordensburg ontstond naar aanleiding van de behoefte van de partij en het staatsbestuur, om zich sterkere symbolen uit de Duitse geschiedenis eigen te maken en ze ideologisch een andere uitleg te geven. Ook nu nog vind je in veel landen regimes die dwingende en alles omvattende wetten en regels aan hun burgers opleggen. Na de Tweede Wereldoorlog werd de Vogelsang een militair oefengebied voor verschillende NAVO-landen; eerst voor de Britten en vanaf 1950 tot in 2005, voor de Belgische krijgsmacht. In 2006 werd het monumentale complex als onderdeel van het Nationalpark Eifel opengesteld voor het publiek. Op 11 september 2016 werd een jaren durende renovatie afgerond en is er een museum geopend dat zeer de moeite waard is om te bezoeken.Twee uitstekende gidsen vertelden honderd uit en lieten ons een deel van dit immens grote complex zien. Dwars door een sneeuwrijk landschap trokken we naar Krippana, ook voor vele onder ons een ontdekking, en bewonderde o.a. de prachtige uitbeelding van het Kerstgebeuren door Pieter Breughel. Na een zeer smaakvol diner ploeterden we als het ware door de rijk vallende sneeuw naar huis.

15 maart krijgen we uitleg over de nieuwe wet Erfenisrecht, 20 maart maken we een natuurgids een wandeling door het Bergerven en eind maart maken we met 94 personen een cruise over de mooiste wateren van Nederland. Wilt u weten wie we zijn, kijk dan bij www.fedos.be/clubs/50enm of ontvang onze ledenbrief of bel 0472/69.17.15 of 0498/40.95.75 of 0476/31.16.44 of mail 50enm@hotmail.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer