Carjackers sleuren oude man uit wagen, maar deze reactie hadden ze niet verwacht

Twee criminelen hebben dinsdag een carjacking gepleegd in Durban, Zuid-Afrika. Ze wilden een 80-jarige bestuurder uit de wagen sleuren, en er daarna vandoor gaan met de auto. Al verliep dit niet volgens plan. Toen omstaanders het incident zagen gebeuren, aarzelden ze niet om de 80-jarige man te helpen. Eerst kwam een moedige vrouw zich moeien en joeg een van de twee carjackers weg. De andere die achterbleef werd ondertussen in elkaar geranseld door andere omstaanders. Zelfs een ambulancier die de crimineel kwam halen, werd weggejaagd.

tica

De aanvallers waren gewapend en hadden scherpe voorwerpen bij zich, maar niemand liep ernstige verwondingen op. “Het slachtoffer was emotioneel van streek en ook zijn vrouw was onder de indruk, maar ze zijn beide oke.”

Wie de carjackers zijn en hoe het met hen gaat, is niet bekend want de politie werd nooit betrokken in dit incident. “Er is nooit een melding geweest over dit hele gebeuren. De zaak is onder onze aandacht gekomen via sociale media. We raden de bestuurder aan om klacht in te dienen, en we vragen de bevolking om het heft niet in eigen handen te nemen, want dat mondt uit in een misdrijf dat strafbaar is.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer