ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Vlaanderen heeft doelstellingen voor zon- en windenergie in 2017 overschreden

BinnenlandVlaanderen heeft haar subdoelstellingen voor zonne- en windenergie in 2017 overschreden. Zo realiseerde Vlaanderen vorig jaar 204 MW aan windenergie en (volgens voorlopige cijfers) 177 MW aan zonne-energie, terwijl voor beiden 150 MW was vooropgesteld. Dat heeft Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) vandaag in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van N-VA-parlementslid Andries Gryffroy.

7 reacties

  • Hubert Vanmechelen

    6 jaar geleden
    “Deze cijfers tonen aan dat als we ons samen inzetten voor hernieuwbare energie dat de resultaten volgen”, besloot Tommelein. - Ja,ja, 't zal wel zijn... en nog een veel duurdere verbruiksfactuur voor Jantje Modaal . Resultaten hé!
  • Hubert Vanmechelen

    6 jaar geleden
    - Met die cijfers in de hand kan Tommelein zijn criticasters de mond snoeren. Ja, ja, zo heeft er ooit ook nog iemand met cijfers (een cheque) zitten te zwaaien in het parlement en later bleek daar van niets te kloppen. Ook iemand v/d Open Vld: "Verhofstadt" Remember! Die wou ook iedereen de mond snoeren.
  • Cor Vermonden

    6 jaar geleden
    Wacht tot er wieken beginnen af te breken zoals in Australië en op de oceanen.
  • Conny Van den Bosch

    6 jaar geleden
    Dus even wat opzoekwerk verricht: België/Elektriciteitsverbruik per hoofd in 2014 bedroeg 7709 Kw of 7,71Mw. Dat zal in 2017 al gestegen zijn. De windmolens waarvoor men volgens dit artikel nu zou moeten juichen leverden 204 Mw. 't Kan zijn dat ik verkeerd reken of niet kan lezen, maar dat zou dus willen zeggen dat die (204Mw : 7,71Mw =) 26,46 hoofden elektriciteit bezorgd hebben. Gelieve me te verbeteren als ik fout zit want ik kan niet juichen.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Dat moeten we Tommelein wel toegeven, hij gaat er voor.