Dementiespecialist Bart De Strooper, professor aan de KU Leuven: "Wat terecht voor optimisme zorgt, is dat we nu veel beter weten op welk moment we met de behandeling moeten beginnen".
Volledig scherm
PREMIUM
Dementiespecialist Bart De Strooper, professor aan de KU Leuven: "Wat terecht voor optimisme zorgt, is dat we nu veel beter weten op welk moment we met de behandeling moeten beginnen". © Joel Hoylaerts - Photo News

"Alzheimer wordt binnen tien jaar net zo behandelbaar als HIV"

GezondheidBinnen afzienbare tijd zullen alzheimerpatiënten met de ziekte kunnen verder leven zonder last te ondervinden van de vreselijke symptomen. Behandelingen zullen in de toekomst verhinderen dat die symptomen opduiken, eerder dan ze te onderdrukken als het al te laat is. Alzheimer zal dan, net als HIV, een chronische ziekte worden.

7 reacties

  • RIET HEIRMAN

    6 jaar geleden
    als het eens waar kon zijn dat er een behandeling komt. Het is zo'n erge ziekte voor de getroffene én voor al degene die hem of haar liefheeft. Laten we allemaal maar eens een kaarske branden dat deze informatie klopt, en alle respect voor de onderzoekers die effectief proberen hieraan iets te doen.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Mijn moeder is 17 jaar terug overleden aan Alzheimer en toen ging er binnen korte tijd een medicament op de markt komen ,tot op heden niks gebeurd.Stel je de vraag of ze dat wel willen een medicament ,wat gaan ze met al de rusthuizen ,verpleeg-sters ,zorgkundigen artsen doen dan ,ja arbeidsloos ,daarom ,geloof er niet in ,het kan maar met wil niet,geld is de basis van niet willen,aan gezonde mensen is niks te verdienen.
  • Paul De Mol

    6 jaar geleden
    Dat horen we al 10 jaar. Kom eens terug als de behandeling er ook werkelijk is.
  • censor

    6 jaar geleden
    Hopelijk vergeet hij in die 10 jaar de formule niet, voordat hij er zelf kan van "genieten"
  • Lia Schuijt

    6 jaar geleden
    Fijn te horen voor al diegene die het nu hebben. Laat dit in de medische bladen blijven