BELGA PHOTO JEAN-LUC FLEMAL
Volledig scherm
PREMIUM
BELGA PHOTO JEAN-LUC FLEMAL © BELGA

Telenet slorpt De Vijver Media op: wat verandert er voor tv-kijker?

Het Vlaamse medialandschap ondergaat een grondige verschuiving. Telenet wordt voor 100% eigenaar van De Vijver Media, en krijgt op die manier de commerciële zenders Vier, Vijf en Zes en het productiehuis Woestijnvis in handen. Telenet had al een belang van 50% in De Vijver Media, maar koopt nu de andere aandeelhouders, Mediahuis (30%) en Wouter Vandenhaute en zijn vennoot Erik Watté (20%) uit. Maar wat verandert deze verschuiving voor de tv-kijker?

17 reacties

  • Guido Volkaerts

    6 jaar geleden
    Gevaarlijk precedent... Als je zelf de content maakt en beheert en het dan zelf distribueert, verkoopt, in de huiskamer brengt dan schep je een gevaarlijk monopoly en staat de deur voor prijsverhogingen en koppelverkoop wagenwijd open... Telenet wil bijvoorbeeld Netflix maar al te graag een hak zetten en verdrijven uit België.
  • Frans Faes

    6 jaar geleden
    Een ding staat vast, de programma's gaan er niet beter op worden. Zet de TV af, praat met elkaar, drink eventueel een goed glas en of lees een boek.
  • Erwin De Meyer

    6 jaar geleden
    Telenet klanten , hier komt de volgende prijsverhoging.
  • rita steenmans

    6 jaar geleden
    we betalen ons nu al blauw om herhalingen van herhalingen te bekijken
  • Resist You

    6 jaar geleden
    Dag telenet, denk maar niet jullie tarieven te verhogen ik kijk al er naar uit,alhoewel ik geen klant ben van jullie wansmakelijk beleid.