© rr

Bestuurder gearresteerd na wilde achtervolging van ruim half uur

De Antwerpse politie heeft woensdagavond twee personen gearresteerd na een achtervolging van zo’n half uur. De bestuurder was gevlucht nadat zijn nummerplaat was opgepikt door een ANPR-camera omdat het voertuig als gestolen geseind stond. Uiteindelijk crashte de auto in Lint.

dvd

De lokale politie van Antwerpen deed woensdag een actie in Antwerpen met bijstand van de helikopter van de federale politie. Tijdens die actie kwam er een ‘hit’ binnen van een ANPR-camera. “Die had in de Mechelsesteenweg in Berchem een voertuig opgepikt omdat het als gestolen geseind stond”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. “Een ploeg kon het voertuig zeer snel lokaliseren. Het werd een tijdje subtiel achtervolgd, zodat het op een veilige plaats aan de kant kon worden gezet als de nodige ploegen erbij waren gekomen.”

Maar zo had de bestuurder het niet begrepen. Die drukte het gaspedaal in en vluchtte weg via de E19. Met de politie in zijn kielzog bleef de bestuurder vluchten via onder andere Edegem, Mortsel, Boechout, Hove en Kontich. Op sociale media vertellen verschillende getuigen dat ze de auto aan hoge snelheid hebben zien voorbijrijden. In de straat Kasteelplein in Lint was de auto zodanig beschadigd dat hij op de velg reed. “Daar kwam de auto tot stilstand en probeerde de bestuurder weg te vluchten. Hij kon uiteindelijk ingerekend worden, maar bij de arrestatie raakte wel een collega gekwetst.”

De 20-jarige man werd meegenomen naar het politiekantoor op de Noorderlaan voor verhoor. Er werd ook een vrouw gearresteerd, de 45-jarige moeder van de verdachte. De moeder zat niet mee in de auto tijdens de achtervolging.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER