Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Thinkstock

Pedofilieverdachte krijgt elektrische schokken in rechtszaal

BuitenlandIn het Texaanse Tarrant County krijgen verdachten soms een schokriem rond hun enkels. Die wordt voornamelijk gebruikt wanneer een verdachte gewelddadig wordt of probeert te ontsnappen. In het geval van de 54-jarige Terry Lee Morris, die beschuldigd wordt van pedofilie, werd het gebruikt om hem te laten antwoorden op de vragen van de rechter.

6 reacties

  • Stavros Kanakaris

    6 jaar geleden
    Loesje Vranken, als men jou die schokriem zou aandoen, dan ga je na een paar minuten overtuigend toegeven dat je op Pluto woont en dat die planneet éen bol spaghetti is.
  • mike dierickx

    6 jaar geleden
    Zulke middeleeuwse praktijken horen niet thuis in een rechtstaat. Een veroordeling maak je op basis van harde feiten en bewijs, niet door een verdachte te gaan martelen. Niet meer dan normaal dat het vonnis nietig verklaard werd.
  • Conny Van den Bosch

    6 jaar geleden
    Hij mag nog van geluk spreken dat die riem rond zijn enkels zat. Ik zou de riem rond iets anders aanspannen en wachten tot de eitjes hardgekookt zijn.
  • Heimo Davidts

    6 jaar geleden
    Zou hier ook moeten gebeuren:niet antwoorden of terrorist zijn,electrische schokken en liefst genoeg erdoor jagen.
  • Mathias Lunders

    6 jaar geleden
    Wat???? Dit in de USA dat andere landen beschuldigt van schending van mensenrechten. Waar blijven de verontwaardigingen? Eerst en vooral van mij verdienen alle pedos de kogel zonder pardon maar om een verdachte elektrische schokken toe te dienen om hen te doen praten, dat zijn martelpraktijken en je zou voor minder alles toegeven waarvan ze je beschuldigen. Ik wil maar zeggen 50000 volt.